Single στα 30; 7 πράγματα για τα οποία σε ζηλεύει η παντρεμένη φίλη σου

Γωγώ Φούντα
Single στα 30; 7 πράγματα για τα οποία σε ζηλεύει η παντρεμένη φίλη σου

Πας ένα στοίχημα;

H αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι λειτουργεί έντονα και ως αντικαταθλιπτικό. Λίγο ο ήλιος και οι υψηλές θερμοκρασίες, λίγο οι έξοδοι που είναι πιο συχνές, λίγο ο προγραμματισμός των διακοπών, και όλα φαντάζουν πιο όμορφα και εύκολα. Ξέρεις τι δεν είναι όμορφο; Η γκρίνια των φίλων σου οι οποίοι νομίζουν, ότι επειδή είσαι single είσαι αυτομάτως και αξιοθρήνητη. Ε όχι φίλη μου, δε θα μπεις στο τριπάκι της αυτολύπησης επειδή δεν είσαι ζευγαρωμένη. Και μάλιστα-επειδή έχω γίνει έξαλλη τώρα-έχω να σου αραδιάσω και 10 πολύ συγκεκριμένα πράγματα για τα οποία η παντρεμένη φίλη σου σε ζηλεύει και μάλιστα παράφορα.

Το χρήμα… κανείς δεν μίσησε

Ξεκάθαρα, και όσο χάλια κι αν είναι ο μισθός σου, σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από τα 20 σου αποκλείεται να είσαι. Και την περίοδο αυτή λοιπόν, που εσύ μπορείς να κάνεις ό, τι θέλεις, να κακομάθεις τον εαυτό σου και να μαζέψεις εμπειρίες ζωής, εσύ θα κάνεις οικογένεια; Μάλλον όχι! Άσε λοιπόν τη φίλη σου να ζεσταίνει γάλα, και κανόνισε την επόμενη εκδρομή σου.

Εκείνη η ώρα μετά τη δουλειά

Γυρίζεις πτώμα μετά από 10 ώρες στο γραφείο. Το κεφάλι σου κουδουνίζει, και το μόνο που θέλεις είναι ένα ζεστό μπάνιο. Και αυτό θα κάνεις! Διότι πολύ απλά δεν έχεις να φτιάξεις φαγητό για τον καλό σου, να παίξεις με το παιδί σου, να συμμαζέψεις παιχνίδια ή να βάλεις τρία απανωτά πλυντήρια. Θα χαλαρώσεις, θα κάνεις το μπάνιο σου και θα φας ό, τι τραβάει η όρεξή σου ακόμα κι αν είναι φρυγανιές με τυρί γιατί απλά βαριέσαι να φτιάξεις ακόμα και μία μακαρονάδα. Τι σε νοιάζει; Για αύριο έχει ο Θεός!

giphy

Οι διακοπές

Θέλεις να πας Κουφονήσια; Θα πας. Θέλεις κάτι σε Μύκονο για να ξεφαντώσεις κιόλας; Θα πας κι εκεί. Μήπως φέτος ήθελες να δοκιμάσεις το camping; Τέλεια. Οι κολλητές σου σε ακολουθούν, δε χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα και κυρίως για το αν τα μέρη που θα πας είναι φιλικά σε βρέφη και νήπια. Απλά τα πράγματα.

Η μάχη της τηλεόρασης

Θέλεις να δεις Survivor και θα το δεις. Δεν έχεις να παλέψεις για το τηλεκοντρόλ και δε χρειάζεται να ρωτήσεις για να αλλάξεις την τηλεόραση. Επίσης δεν είσαι αναγκασμένη να παρακολουθείς σειρές και ταινίες που σε αφήνουν παγερά αδιάφορη και το μόνο που σου προσφέρουν είναι εκνευρισμό και χάσιμο χρόνου.

Ύπνε που θρέφεις τα παιδιά

Κοιμάσαι όπως θέλεις, σε όποια μεριά του κρεβατιού τραβάει η όρεξή σου, φορώντας ένα χιλιοσκισμένο κολάν το οποίο νιώθεις σαν δεύτερο πετσί σου. Δε χρειάζεται να βάλεις την καλή τη δαντελωτή σου την κιλότα σε περίπτωση που εκείνος έχει όρεξη για χάδια, πόσο μάλλον να διαθέτεις και δερματάκι απαλό και λείο σαν μωρού.

Και μιας και είπα για ύπνο

Σαββατοκύριακο που δε δουλεύεις, υπάρχει κανένας λόγος να σηκωθείς πριν τις 11; Ή μήπως είσαι από εκείνους που δε χουζουρεύουν τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να πάρουν απόφαση να σηκωθούν; Και τελοσπάντων, εφόσον δε σε περιμένει κανένας, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από τη σφριγηλότητα του δέρματός σου;

hjghjghjghjhjghj

Είναι 2 τα ξημερώματα…

… κι εσύ πείνασες. Χωρίς φυσικά να σε ενδιαφέρει αν θα ξυπνήσεις κανέναν σηκώνεσαι, βάζεις και λίγη μουσικούλα και αρχίζεις να συνθέτεις τη σπεσιαλιτέ σου. Τρως με την ησυχία σου, πίνεις και λίγο κρασάκι και είσαι πια έτοιμη να πας για ύπνο. Ζωάρα φίλη μου.

Οι γιορτές

Είναι Χριστούγεννα και θέλεις να τα περάσεις με την οικογένειά σου, να βγεις για ψώνια με την αδερφή σου και να πιεις ποτάρες με τα ξαδέρφια σου; Ε αυτό ακριβώς θα κάνεις, γιατί πολύ απλά δεν έχεις να γνωρίσεις καμία οικογένεια και κανένα σόι του καλού σου. Ξέρεις, δεν υπάρχει χειρότερο από το να θες να φας με τα χέρια και να καταπιέζεσαι.