Αυτά τα δύο στοιχεία αποδεικνύουν πως ήρθε η ώρα να συγκατοικήσεις με τον καλό σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτά τα δύο στοιχεία αποδεικνύουν πως ήρθε η ώρα να συγκατοικήσεις με τον καλό σου

Μήπως είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή;

Η σκέψη του να μετακομίσει με τον καλό σου είναι τόσο απίθανη, όσο και τρομακτική ταυτόχρονα, ιδιαίτερα αν αυτή η νέα αλλαγή στη ζωή σου πάει αυτομάτως τη σχέση σας σε άλλο επίπεδο. Και παρά τις συμβουλές που δέχεσαι από φίλους και οικογένεια, η απόφαση του να συγκατοικήσεις με τον φίλο σου είναι κάπως μπέρδεμα.

Επειδή λοιπόν κάθε σχέση έχει τα δικά της θέματα, τις δικές της συνήθειες και τους δικούς της κανόνες (που εσείς έχετε θεσπίσει φυσικά), είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια είναι η σωστή στιγμή γι’ αυτή τη μεγάλη αλλαγή. Σύμφωνα λοιπόν με θεραπευτές και συμβούλους ζευγαριών υπάρχουν κάποια στοιχεία που σε προειδοποιούν για αυτή την αλλαγή.

#1. Όταν είστε μαζί για τουλάχιστον ένα χρόνο
Ή και περισσότερο εάν αυτό είναι δυνατό. Αυτό δίνει στα ζευγάρια αρκετό χρόνο για να λειτουργήσουν στους καθημερινούς αγώνες της ζωής, που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τις προκλήσεις σε μία σχέση. Σύμφωνα με μία έρευνα το 58% των Αμερικανών πιστεύει πως το να συγκατοικήσεις με το άλλο σου μισό είναι μεγαλύτερη πρόκληση, από ότι θα ήταν η οργάνωση ενός γάμου. Έτσι, όταν έρθει η ώρα να «κλειδώσετε» τη συμφωνία και αποφασίσετε ποια πράγματα θα μεταφερθούν στο καινούργιο σπίτι, ποιος αφήνει κάτι πίσω του λόγω χώρου, πως χωρίζετε τα οικονομικά σας και πως μοιράζεστε τις ευθύνες, θα είστε σε πολύ καλύτερη θέση και θα μπορείτε με επιτυχία να συγκατοικήσετε.

#2. Όταν ξέρει ο ένας τον άλλον πραγματικά καλά
Βεβαιώσου ότι γνωρίζεις πολύ καλά τον μελλοντικό σου συγκάτοικο και φυσικά δεν εννούμε να γνωρίζεις μόνο το αγαπημένο του χρώμα ή πως πίνει τον καφέ του. Πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο ζωής του, τις συνήθειες του, τις ιδιορρυθμίες του, το πως θέλει να κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι, το ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον. Αυτά όλα μπορεί να σου ακούγονται πολύ μικρά και ασήμαντα, αλλά αυτά είναι που κάνουν τη διαφορά.