6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν του στείλεις πρώτη μήνυμα

Γωγώ Φούντα
6 πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν του στείλεις πρώτη μήνυμα

Θέμα για δυνατούς λύτες

Εντάξει, καλοκαιράκι είναι, η λίμπιντο έχει ανέβει, και οι απανταχού singles ψάχνουν να ζευγαρώσουν. Μία από αυτούς είσαι κι εσύ, μιας και όσο να πεις έχεις βαρεθεί να είσαι μόνη και θέλεις ένα ρομάντζο στη ζωή σου, πόσο μάλλον την εποχή αυτή. Και ναι, βγήκες ραντεβού με κάποιον που σου αρέσει πολύ-και μάλλον πιστεύεις το ίδιο και για εκείνον-. Έχουν όμως περάσει ήδη δύο μέρες και εκείνος δεν έχει επικοινωνήσει. Και τώρα, έρχεται το εξής ερώτημα: Να στείλεις εσύ πρώτη μήνυμα ή είναι too much; Πριν το κάνεις, σκέψου καλά τα παρακάτω.

Πάρε μία βαθιά ανάσα

Πριν κάνεις το οτιδήποτε, θα πρέπει να ηρεμήσεις. Εμπεριστατωμένα, όταν έχουμε νεύρα κάνουμε τεράστιες γκάφες, οι οποίες δυστυχώς στη συνέχεια δε διορθώνονται. Οπότε, σκέψου για λίγα λεπτά, γιατί ο παρορμητισμός το μόνο που θα έχει αποτέλεσμα, είναι ένα τεράστιο επιθετικό μήνυμα, το οποίο πιθανότατα να μην απαντηθεί ποτέ! Σκούρα τα πράγματα.

Οι ώρες και οι μέρες

Εντάξει προφανώς και δε στέλνουμε μήνυμα αμέσως μόλις χωριστούμε. Όχι ότι είναι κακό, αλλά δεν υπάρχει και λόγος για τέτοια βιασύνη. Άσε να περάσει μία μέρα ίσως και δύο. Αν εκείνος δεν έχει επικοινωνήσει, μπορείς να στείλεις κάτι, αλλά απλό, μικρό, λιτό και έξυπνο. Τι ακριβώς, να κάτσεις να το βρεις! Δε θα σου τα δώσω όλα στο πιάτο.

Ρώτησε μία φίλη

Κοίτα, συνήθως είμαι αυτή που λέω ότι οι γνώμες των άλλων μόνο να σε μπερδέψουν μπορούν. Στην προκειμένη όμως, και επειδή οι φίλη είναι πιο ψύχραιμη ίσως και να σε βοηθήσει. Μπορεί για παράδειγμα οι δύο μέρες μη επικοινωνίας να σου φαντάζουν αιώνες, αλλά εκείνη να σε πείσει ότι δεν είναι δα και τόσο σημαντικό χρονικό διάστημα. Και δίκιο θα έχει βασικά.

Μήπως φαίνεσαι απελπισμένη;

Λάθος ορολογία για μένα, αλλά δυστυχώς τη χρησιμοποιούμε συχνά. Ο όρος στα αγγλικά είναι needy-όχι η ακριβής μετάφραση θα έλεγα-αλλά ας πορευτούμε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάτι σου αρέσει, καλό θα είναι να το διεκδικείς. Αλλά όπως είπα και παραπάνω, άσε να περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Για καλό είναι.

Και τι γίνεται με όσα νιώθεις;

Βρε, τον θέλεις όντως ή τον βλέπεις απλά ως ένα μέσο για να κάνεις μία σχέση; Όχι ότι το θεωρώ κακό, αλλά υπάρχει πιθανότητα αργότερα να ερωτευτείς πραγματικά και να μπεις σε μία διαδικασία η οποία δεν είναι και πολύ ευχάριστη. Τώρα αν τον είδες και έπαθες ντουβρουτζά, τι να πω;

Και τελοσπάντων… ήταν όντως τόσο καλό το ραντεβού;

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να ήταν μέτριο κι εσύ από την πρεμούρα σου να έχεις κάποιον, το μετέτρεψες σε κάτι μαγικό. Μήπως να δεις τα πράγματα πιο ψύχραιμα και να καταλάβεις ότι δεν πέρασες και τόσο καλά;