3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι σε κερατώνει

Γωγώ Φούντα
3 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις όταν συνειδητοποιήσεις ότι σε κερατώνει

Ψυχραμία και σωστός χειρισμός

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες: Ανακάλυψες ότι σε κερατώνει, κάτι που όσο να πεις είναι δυσάρεστο. Σκέψεις περνούν από το μυαλό σου, ναι και αυτή της χειροδικίας, αλλά θα πρέπει να επικρατήσει η ψυχραιμία και να μην κάνεις καμιά τρέλα. Εμείς οι γυναίκες, συνηθίζουμε να είμαστε παρορμητικές και να κάνουμε πράγματα τα οποία στη συνέχεια θα μετανιώσουμε. Όχι φίλη μου, αυτή τη φορά δε θα παρασυρθείς από το συναίσθημα και τη στενοχώρια. Εδώ σου έχω τρία βασικά πράγματα που απαγορεύεται να κάνεις, για το δικό σου καλό.

Άσε την έρευνα

Με την είδηση της απιστίας, ή τελοσπάντων την ανακάλυψη, ξεκινάμε μία ατελείωτη έρευνα για να ανακαλύψουμε την άλλη, να ρωτήσουμε λεπτομέρειες, και να ανατρέξουμε σε σημάδια του παρελθόντος. Σταμάτα ό, τι κάνεις και ηρέμησε. Το ότι είχατε προβλήματα στη σχέση σας δεν έχει να κάνει με καμία γυναίκα. Πάρτο λοιπόν απόφαση και σταμάτα να ψάχνεις γιατί μόνο χειρότερα μπορείς να κάνεις τα πράγματα. Είτε θέλεις να χωρίσεις, είτε να τον συγχωρήσεις, ασχολήσου με τα γεγονότα του παρόντος και όχι αυτά του παρελθόντος.

Σταμάτα να κατηγορείς την άλλη

Αν δεν ήταν αυτή φίλη μου, θα ήταν κάποια άλλη. Δεν έχει σημασία το πρόσωπο αλλά η πράξη, εκτός πια κι αν μιλάμε για έρωτα οπότε εκεί θα πρέπει να δεχτείς και το χωρισμό. Η άλλη γυναίκα λοιπόν, είτε γνώριζε ότι είναι δεσμευμένος/παντρεμένος, είτε όχι, δεν έχει απολύτως κανένα φταίξιμο γιατί πολύ απλά δε σε ξέρει. Έχει τύχει πολλές φορές να νοιαστείς για ένα άτομο που σου είναι παντελώς άγνωστο; Μάλλον όχι! Επικεντρώσου λοιπόν σε αυτόν που σε πρόδωσε, και άσε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις

Όχι να βελτιωθείς, να αλλάξεις. Το να γίνεις ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος απλά και μόνο για να τον κρατήσεις, δεν είναι και το καλύτερο. Αν δε θέλει πλέον να είστε μαζί, είναι σεβαστό και δυστυχώς δεν περνάει από το χέρι σου. Συμβαίνει συχνά ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που ερωτευόμαστε σε κάποιον, ακριβώς εκείνα τελικά να μας ξενερώνουν. Λυπάμαι.