Ειλικρίνεια εξ αποστάσεως

Ειλικρίνεια εξ αποστάσεως

Μπορεί να το μετανιώσατε τώρα που είστε μακριά του. Μπορεί να αισθάνεστε άσχημα και να θέλετε να μην τον πληγώσετε. Πάνω απ' όλα όμως, ειλικρίνεια!

Είτε είστε παντρεμένες 40 χρόνια, είτε έχετε μία ολόφρεσκη νεανική σχέση, είτε είστε με τον σύντροφό σας εδώ και αρκετό καιρό, όλες ξέρετε πως είναι να έχετε αμφιβολίες όσον αφορά το αν θέλετε να παραμείνετε σ' αυτή τη σχέση. Και τα πιο ταιριαστά ζευγάρια περνάνε δύσκολα, πράγμα λογικό κι αναμενόμενο. Φανταστείτε τώρα πως είστε σε μια σχέση εξ αποστάσεως, όπου τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.

Σαφώς είναι πολύ όμορφο να γνωρίζετε πως κάποιος, κάπου σας αγαπάει και σας σκέφτεται, ειδικά αν είστε μόνη κάπου στη γη. Πολύ συχνά όμως η απόσταση κουράζει και αποξενώνει το ζευγάρι, με αποτέλεσμα να διεισδύουν αμφιβολίες και εξωγενείς επιθυμίες στο μυαλό των δύο. Μην φοβάστε να τις εξετάσετε. Σκεφτείτε ρεαλιστικά και προσπαθήστε να είστε αυθεντικοί.

Ακόμα κι αν ορκιζόσασταν αιώνια αγάπη και πίστη στον καλό σας πριν φύγετε για δουλειά/ σπουδές/ τέλος-πάντων-οτιδήποτε π.χ. στο Λονδίνο, καλό είναι να μην εμμένετε σε αυτό με γαϊδουρινή υπομονή. Μπορεί να μην σας φαίνεται σωστό να πάρετε πίσω τους όρκους και τις υποσχέσεις που δώσατε, είναι όμως πολύ χειρότερο να αφήνετε τον άνθρωπό σας στο σκοτάδι, χωρίς να του μιλάτε για τις σκέψεις σας. Είναι πολύ πιθανό, άλλωστε, να έχει κι αυτός τις ίδιες αμφιβολίες, πράγμα που θα σας βγάλει από τον κόπο να μπείτε σε συζητήσεις επί συζητήσεων.

Αν λοιπόν αποφασίσετε πως δεν έχει νόημα να παλεύετε πλέον για μια σχέση εξ αποστάσεως που δεν σας γεμίζει, καλό είναι να αποχωρήσετε αξιοπρεπώς και όχι επειδή ο αγαπητικός σας έμαθε πως εκεί που βρίσκεστε έχετε ήδη βρει τον αντικαταστάτη του.

Επίσης, προτείνουμε να μην ανακοινώσετε την πρόθεσή σας να ασχοληθείτε διεξοδικά με άλλον ή άλλους εκπροσώπους του ανδρικού φύλου, αν αυτή υπάρχει, γιατί απλά θα τον κάνετε να νιώσει άσχημα. Εστιάστε στο ότι η απόσταση σας έδειξε πως είναι καλύτερο να είστε χωριστά.