Μήπως η ατάκα που βάζεις κάτω από τη φωτογραφία σου σε κάνει ρεζίλι;

Γωγώ Φούντα
Μήπως η ατάκα που βάζεις κάτω από τη φωτογραφία σου σε κάνει ρεζίλι;

Ας ενωθούμε για να σταματήσει η εξάπλωση της λαίλαπας αυτής

Ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια, τα social media αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, μιας και κακά τα ψέματα, εκτός του ότι όλοι βρίσκονται πια στο Facebook και το Instagram, ολόκληρα projects εταιρειών στηρίζονται πάνω τους, ενώ πλέον το Instagram, για συγκεκριμένους τομείς, μπορεί να παίξει ακόμη και τον ρόλο επαγγελματικού προφίλ (ναι μάλιστα).

Ως μοντέρνο κορίτσι που είσαι λοιπόν, που θέλει να βρίσκεται στην καρδιά των εξελίξεων και φυσικά να μη χάνει στιγμή από οτιδήποτε κι αν συμβαίνει, διατηρείς κι εσύ τα διαδικτυακά σου προφίλ, για να βρίσκεις φίλους, να μαθαίνεις πράγματα, να χαζεύεις και φυσικά να ικανοποιείς κατά ένα τρόπο και το… ναρκισσισμό σου (δεν το λέω με την κακή έννοια), την οποία όλοι έχουμε μέσα μας, άλλοι βαθιά και άλλοι επιφανειακά. Ναι όπως καταλαβαίνεις, αναφέρομαι στις φωτογραφίες που μπορεί να ανεβάσεις, οι οποίες έχουν υποστεί επεξεργασία, έχουν –αρκετά πετυχημένα- κρύψει αδύναμα σημεία, και έχουν τονίσει τα δυνατά. Λογικό και δίκαιο. Είμαστε γυναίκες, θέλουμε να είμαστε ωραίες, και δεν είναι κακό όταν σε μία φωτογραφία μας αρέσει ο εαυτός μας, να την ανεβάσουμε.

Γιατί «κόψατε» το σεξ; 6 ΠΟΛΥ πιθανοί λόγοι

Βέβαια, εδώ, υπάρχει ένα θεματάκι το οποίο είμαι σίγουρη ότι έχεις παρατηρήσει και εσύ. Δεν το παίζω ειδικός, ούτε και γνώστης των μυστικών των social media. Ως απλός παρατηρητής όμως, θα πω κάτι που αρκετοί θα ήθελαν να βροντοφωνάξουν: Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που τις φωτογραφίες σας με μαγιό ή γενικά τις σέξι σας πόζες, τις συνοδεύετε με λόγια συγγραφέων, ποιητών ή φιλοσόφων;



Και όχι, δε θα αναφερθώ στο γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είπαν ή έγραψαν αυτά τα πράγματα για να ΜΗΝ βρίσκονται κάτω από φωτογραφίες με κοκτέιλ και ξαπλώστρα, αλλά στο πολύ πιο απλό: Δε νομίζεις ότι γίνεσαι λίγο ρεζίλι με όλο αυτό; Δε νομίζεις ότι πρώτα απ’ όλα εκθέτεις τον ίδιο σου τον εαυτό; Και δεν μιλάω για τις περιπτώσεις που η φράση είναι στα αγγλικά και υπάρχει ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν και οδηγούμαστε σε περίεργα μονοπάτια με τα οποία δε θα ήθελα να καταπιαστώ. Αναφέρομαι στα απλά ελληνικά.

Όχι, όχι, όχι: Αυτές είναι οι 5 πιο λάθος συμβουλές περί σχέσεων



Γιατί λοιπόν όταν λες: «Χμ καλή έχω βγει εδώ», ας την ανεβάσω, θα πρέπει από κάτω να υπάρχει κάτι βαθυστόχαστο; ΕΙΧΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ ΟΤΑΝ ΠΟΖΑΡΕΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΑΙΑ ΜΑΛΛΙΑ; Θέλεις να γράψεις κάτι; Γράψε κάτι αστείο. Δεν έχεις χιούμορ; Βρες κάτι αστείο. Μια χαζή ατάκα από ταινία ή σειρά. Ένα quote το οποίο δε θα έχει κανένα δείγμα προβληματισμού. Γράψε μία γλυκιά καφρίλα, ή απλώς την αλήθεια: «Παιδιά μου άρεσαν τα μαλλιά μου εδώ».

0db9f77680f38b3cec44bff47bc671c6

Φίλη μου, αφού έχεις μυαλό και «στροφάρεις» για να το πω και πιο απλά, μην κάνεις πράγματα τα οποία μαρτυρούν την ανυπαρξία του παραπάνω. Χαλάρωσε, απόκτησε χιούμορ και άσε τα λόγια σοφών για πραγματικά σοβαρές περιπτώσεις, που μπορούν να σου διδάξουν και κάτι. Στο λέω φιλικά και με αγάπη. Καλό Σαββατοκύριακο.