Ραντεβού στην ψηφιακή εποχή: 3 tips για να αποφύγουμε τα λάθη που όλοι κάνουμε

Πατουχέα Μαριάννα
Ραντεβού στην ψηφιακή εποχή: 3 tips για να αποφύγουμε τα λάθη που όλοι κάνουμε

Πως επηρεάζονται οι σχέσεις μας στην ψηφιακή εποχή;

Με την πάροδο του χρόνου η εξέλιξη της τεχνολογίας μας δίνει άπλετες επιλογές γνωριμιών (social media, site, εφαρμογές) και παράλληλα την αίσθηση μιας παντοδυναμίας, από την οποία προκύπτει ότι συχνά αντιμετωπίζουμε τα ραντεβού μας με λιγότερη αξία απ’ όση θα δίναμε υπό άλλες συνθήκες.

Όταν φτάνεις εκεί και βλέπεις ότι η άλλη πλευρά του «κινητού» δεν ήταν ακριβώς όπως την περίμενες βυθίζεσαι και πάλι σε αυτό μέχρι να φύγεις, μέχρι να βρεις το επόμενο ραντεβού σου. Τι γίνεται, όμως, όταν η απέναντι πλευρά αξίζει αλλά εσύ –από συνήθεια και μόνο- επιστρέφεις στο smartphone σου χωρίς να βλέπεις πως είναι πραγματικά η νέα σου γνωριμία;

- ΜΗΝ χρησιμοποιείς την ανταλλαγή μηνυμάτων ως μέσο επικοινωνίας αλλά ως την έσχατη λύση σε περίπτωση που δεν προλαβαίνεις ή δεν μπορείς να μιλήσεις. Συμφώνησε μαζί του ότι θα κανονίζετε τα πάντα τηλεφωνικά εκτός κι αν χρειαστεί να ανταλλάξετε έναν αριθμό τηλεφώνου ή μια διεύθυνση.

- ΜΗΝ απορρίπτεις τον σύντροφό ή τον συνοδό σου πριν μάθεις κάθε πτυχή του χαρακτήρα του και των συνηθειών του. Η ταχύτητα της διαδικτυακής μας ζωής μας έχει δώσει την αίσθηση ότι και στην πραγματικότητα μπορούμε να κινηθούμε με αυτούς τους ρυθμούς, καταλήγοντας να απορρίπτουμε ανθρώπους και καταστάσεις πριν καν τους γνωρίσουμε.

- Όταν βρίσκεσαι σε ραντεβού άσε το κινητό μέσα στην τσάντα σου και δώσε όλη σου την προσοχή στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Εφοδίασέ τον με το απαραίτητο θάρρος να μιλήσει για την δική του ζωή και τα δικά του ενδιαφέροντα και αντίστοιχα, μίλησέ του κι εσύ για τα δικά σου.

Διάβασε ακόμη:

7 σημάδια ότι η σχέση έχει κάνει τον κύκλο της και είναι ώρα να χωρίσεις