Cyber Sex

Ταμπού ή νέα τάξη σεξουαλικών πραγμάτων;

Αρχικά, να ξεκινήσουμε από τα βασικά, περιγράφοντας τι ακριβώς είναι το cyber sex. Για να κάνετε cyber sex χρειάζεστε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα lap top ή ένα κινητό και ένα τρόπο για να μπείτε στο διαδίκτυο. Εκεί, μέσα από διάφορα chatrooms, μιλάτε (με γραπτό ή προφορικό λόγο) με τουλάχιστον ένα άλλο άνθρωπο, περιγράφοντας σεξουαλικές εμπειρίες. Παίζετε το ρόλο του εραστή ή της ερωμένης και αν θέλετε μπορείτε να συνδέσετε και κάμερα για περισσότερο αλατάκι και πιπεράκι.

Το cyber sex μπορεί να μην περιλαμβάνει πραγματικό σεξ, μπορεί όμωςνα περιλαμβάνει πραγματικό αυνανισμό, πράγμα που το κάνει ιδιαίτερα ασφαλές. Ούτε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ούτε εγκυμοσύνες, ενώ ταυτόχρονα ο ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να μιλήσουν για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις που ίσως από κοντά να μην είχαν το θάρρος να εκφράσουν.

Το cyber sex αποτελεί την απόλυτη λύση για ζευγάρια που είναι σε σχέση εξ αποστάσεως αλλά θέλουν να έρθουν κοντά σεξουαλικά, καθώς και για ανθρώπους που για διάφορους λόγους υγείας δεν μπορούν να έρθουν σε πραγματική σεξουαλική επαφή με άλλους. Μπορεί να προσθέσει ποικιλία στη βαρετή ζωή ενός ανθρώπου ή ακόμα και ενός ζευγαριού και να δώσει το περιθώριο σε ανθρώπους που δεν θέλουν να δεσμευτούν, να συνάψουν εφήμερες σχέσεις που θα τους προσφέρουν σεξουαλική ικανοποίηση.

Από την άλλη πλευρά αποτελεί ρίσκο, αφού μια τέτοια διαδικασία με έναν άγνωστο μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις, όπως εγγραφή των διαλόγων ή ενός βίντεο και αναδημοσίευσή τους στο διαδίκτυο. Μπορεί επίσης να αποτελέσει λόγο για χωρισμό ανάμεσα στα ζευγάρια, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ο ένας από τους δύο καταφεύγει συστηματικά σε αυτό, κρυφά από το σύντροφό του. Τέλος, για τους παραδοσιακούς τύπους, το cyber sex αποτελεί απλά... απάτη.