Άγχος για γάμο ανδρών Vs γυναικών σημειώσατε Χ

Άγχος για γάμο ανδρών Vs γυναικών σημειώσατε Χ

Το παραδέχομαι, είμαι αγχωμένος για το πότε θα παντρευτώ, μάλλον όσο και εσείς.

Πολλές γυναίκες μου έχουν εμπιστευτεί το άγχος τους για το πότε θα παντρευτούν και το συμμερίζομαι απόλυτα. Όσο περνούν τα χρόνια η πίεση αυτή του γάμου συνεχώς αυξάνεται καθώς η τεκνοποίηση γίνεται δυσκολότερη -κακά τα ψέματα οι περισσότερες παντρεύονται για να αποκτήσουν απογόνους.

Και ενώ όλοι εμείς οι άντρες το παίζουμε cool και άνετοι ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ ως ενεργό μέλος της ανδρικής κοινότητας. Και εγώ κατά μία έννοια νιώθω την πίεση του γάμου, ίσως το ίδιο έντονα με εσάς. Φοβάμαι ότι ίσως η εμφάνισή μου και το μόριο μου (τα οποία μια χαρά δουλεύουν προς το παρόν) θα αρχίσουν να μην είναι τόσο «δυνατά».

Απ' την άλλη, όμως, μου αρέσει να είμαι απ' τους λίγους στην παρέα χωρίς συντρόφους και υποχρεώσεις. Βαριέμαι την Κυριακή να πάω για φαγητό με τους γονείς της συντρόφου μου –με την οποία έχω σχέση μόλις πέντε μήνες- και αναρωτιέμαι μήπως πάει κάτι λάθος μαζί μου; Μήπως ο χρόνος μου έχει αρχίσει να εξαντλείται; Δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι πως τελικά δεν μπορώ να με φανταστώ με μία σύζυγο, πόσο μάλλον με ένα παιδί.