Κύριε ρακετάκια τα μπαλάκια σου και σε άλλη παραλία

Κύριε ρακετάκια τα μπαλάκια σου και σε άλλη παραλία

Εάν είσαι από αυτούς καλύτερα να πας πιο πέρα.

Ο ρακετάκιας είναι ο τύπος του Έλληνα που θα συναντήσουμε κατά εκατοντάδες για μια ακόμη χρονιά στις χρυσαφένιες και σημαιοστολισμένες παραλίες μας φέτος. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κάτι με το άθλημα, ίσα ίσα που αναγνωρίζω ότι πρόκειται για φοβερή γυμναστική και διασκεδαστική συνθήκη για μαύρισμα. Αλλά προς θεού ας γίνεται με τρόπο, με μέτρο και στυλ τουλάχιστον.

Ο ρακετάκιας συχνά φοράει μαγιό απείρου κάλλους και φαντασίας, τις περισσότερες φορές είναι εφοδιασμένος με χτισμένο κορμί και ασυγκράτητο ταμπεραμέντο αλλά, πάνω από όλα, ο ρακετάκιας είναι αυτός που παίζει δίπλα σου στοχεύοντας συνέχεια το μπαλάκι στο αντιηλιακό σου (και στο κεφάλι σου).

Πρώτον πάμε στη θάλασσα για να ηρεμήσουμε και να ξεκουραστούμε. Αυτό το συνεχές ταπ, ταπ της μπάλας όταν ξεπερνάει το τέταρτο μπορεί να σε τρελάνει.

Δεύτερον, φίλε μου κάνε λίγο στην άκρη γιατί μου κρύβεις τη θέα που προφανώς δεν επέλεξα να βλέπω εσένα να χοροπηδάς μπροστά μου και να σχολιάζεις συνέχεια τις επιδόσεις και τις τεχνικές σου. Προτιμώ να βλέπω βράχια και τσιπούρες.

Τρίτον πήγαινε σε μια οργανωμένη παραλία τέλος πάντων που θα έχω προβλέψει το τί θα συναντήσω. Δεν είναι δυνατόν στην πιο ερημική, αυτή με τα βότσαλα και μετ α βράχια, αυτή των δέκα τετραγωνικών να έχεις μετατρέψει σε τερέν.

Τέταρτον αν πιστεύεις ότι εντυπωσιάζεις, μπορεί, αλλά μόνο με την επιμονή σου.