Είσαι θυμωμένη;

Είσαι θυμωμένη;

Πόσο συχνά θυμώνουμε και πόσο φυσιολογικές είναι οι αντιδράσεις μας;

Η καθημερινότητα σε πιέζει. Η επαφή μας με τους άλλους, το γραφείο, οι δημόσιες υπηρεσίες που δεν βρίσκεις άκρη, ο σαδιστής προϊστάμενός σου, η κίνηση, ο σύντροφος σου που δεν σε καταλαβαίνει, τα παιδιά σου που σε κρατάνε άγρυπνο, το κράτος που σε μαστιγώνει, τα ταξί που οδηγούν παραβιάζοντας ολόκληρο τον ΚΟΚ. Τέλος πάντων το να θυμώνεις είναι μια φυσιολογική αντίδραση, ειδικά όταν έχεις τόσους λόγους γύρω σου.

Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι θυμώνουν υπερβολικά ή αδικαιολόγητα ή σε άσχετες στιγμές. Επίσης τα ξεσπάσματα θυμού μπορούν να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε χρήση βίας ή σε καρδιακά ατυχήματα. Το θυμό τους θα πρέπει να διαχειριστούν και να προσέξουν άντρες της μέσης ηλικίας που είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε καρδιακές παθήσεις.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όταν ο θυμός δεν μας γίνεται η εύκολη μανιέρα διαχείρησης των σχέσεων μας πρέπει με κάποιον τρόπο να τοn εξωτερικεύουμε σε αυτόν που αφορά όμως και όχι στα παράπλευρα θύματα γιατί διαφορετικά θα σκάσουμε και θα μας εκδηλωθεί σε άλλο θέμα υγείας.

Επίσης υπάρχει και η γυμναστική ως μέσο εκτόνωσης και οι σάκοι του μποξ.