Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Τρία βασικά σημάδια

Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσεις; Τρία βασικά σημάδια

Μήπως να το κάνεις το επόμενο βήμα φίλη μου; 

Επιτέλους, ήρθε το καλοκαίρι το οποίο συνδυάζεται με επιστροφή στην κανονικότητα και όσο να πεις η ψυχολογία και η διάθεση ανεβαίνουν. Περάσαμε μία δύσκολη περίοδο, οπότε ώρα, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, να αισθανθούμε όμορφα και να περάσουμε καλά. Υπάρχει όμως κάτι στη ζωή σου που σε αποτρέπει από το να απελευθερωθείς και να είσαι πραγματικά ευτυχισμένη, και αυτό είναι η σχέση σου. Ναι, τον τελευταίο καιρό δεν περνάτε όπως στην αρχή, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. Ωστόσο η σχέση σας δεν έχει τη φυσιολογική φθορά, αλλά βλέπεις και συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Προφανώς η απόφαση ενός χωρισμού είναι δύσκολη και δεν θα πρέπει να παρθεί εν βρασμώ, αλλά παρακάτω σου έχω κάποια βασικά σημάδια, τα οποία αν τα έχεις παρατηρήσει, έχει έρθει η ώρα να φύγεις μια για πάντα από τη σχέση αυτή.

Δεν είσαι πια ο εαυτός σου

Ήσουν πρόσχαρη, χαμογελαστή και αισιόδοξη. Τον τελευταίο καιρό έχεις αλλάξει, κάτι που συνειδητοποιείς κι εσύ η ίδια. Δεν έχεις όρεξη να κάνεις πράγματα, έχεις εγακαταλείψει παλιές σου συνήθειες, ενώ ακόμα και οι αντιδράσεις σου σε εκπλήσουν. Λες και κάνεις πράγματα που μερικές φορές σε κάνουν να απορείς. Μήπως όμως όλο αυτό είναι αντίδραση, και τελικά οφείλεται στο γεγονός ότι δεν περνάς καλά στη σχέση σου; Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξέρεις. Δεν είναι τυχαίο, που πολλοί άνθρωποι μετά το χωρισμό τους από μία τοξική σχέση, άρχισαν σιγά σιγά να ξαναβρίσκουν τον εαυτό τους.

«Όταν θα είμαστε καλύτερα»

Συνεχίζεις να λες αυτή τη φράση, για οτιδήποτε σκεφτείς και σχεδιάσεις. «Θα πάμε ταξίδι όταν θα είμαστε καλύτερα», «Θα κάνουμε σχέδια γάμου όταν θα είμαστε καλύτερα», «Θα μείνουμε μαζί όταν θα είμαστε καλύτερα». Μήπως όμως να αφήσεις το μέλλον και να κοιτάξεις το παρόν; Γιατί δυστυχώς τώρα δεν είστε καλύτερα, και μάλλον θα πρέπει να κάνεις κάτι. Σταμάτα να κάνεις σχέδια με την προυπόθεση ότι η σχέση σου θα βελτιωθεί, γιατί είναι πιθανό αυτό να μη γίνει και ποτέ.

Σκέφτεσαι ερωτικά άλλα άτομα

Ε συγνώμη αλλά όταν είσαι καλά με τον άνθρωπό σου, δε φαντασιώνεσαι άλλους. Και τελοσπάντων, ο καινούριος στο απέναντι γραφείο, δεν είναι δα και τόσο ωραίος για να έχεις πάθει τέτοιο ντουβρουτζά. Προφανώς και θέλεις να ξεφύγεις, προφανώς και έχεις ανάγκη από κάτι νέο, και προφανώς και δεν σου κάνει καμία αίσθηση να βρεθείς ερωτικά με τη σχέση σου. Ακόμα να φύγεις φίλη μου; Το πράγμα είναι τελειωμένο.