Πρώτες διακοπές μαζί του; Όλα τα πράγματα για τα οποία θα φρικάρεις

Πρώτες διακοπές μαζί του; Όλα τα πράγματα για τα οποία θα φρικάρεις

Ναι, έχω βάλει και το... ξέρεις τι!

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό» είναι η φράση-καραμέλα που ακούμε τους τελευταίους μήνες αδιάκοπα, μιας και η περιπέτεια της πανδημίας, η οποία είναι ακόμη εδώ μην ξεχνιόμαστε, μας άφησε, ας το πούμε, αρκετά κουσούρια, ένα από τα οποία είναι και η εν λόγω φράση, μαζί με την ψυχολογία που τη συνοδεύει. Τελοσπάντων φίλη μου, εσύ μπορεί να επηρεάζεσαι έντονα από την κατάσταση, όπως και όλοι, αλλά έχεις και κάτι να σε κρατάει όρθια και αισιόδοξη: Φέτος λοιπόν, μέσα σε όλη την αρνητικότητα και την κατήφεια, εσύ ζουζούνι ερωτεύτηκες. Ναι, το ζοφερό 2020 που μέχρι στιγμής έχει φέρει μόνο θλίψη και αβεβαιότητα, εσένα σου έφερε τον έρωτα.

Και αφού καταφέρατε να βγείτε αλώβητοι από την καραντίνα και από το άγχος και το φόβο του άγνωστου ιού και στη συνέχεια το άγχος για το αν θα έχεις δουλειά και με ποιον τρόπο, λέτε να πάτε τις πρώτες σας κοινές διακοπές. Το challenge σπουδαίο μιας και εδώ θα κριθούν πολλά, και κυρίως αν θα καταφέρετε να ανεχτείτε ο ένας τον άλλο. Σε κάθε περίπτωση, παρακάτω σου έχω όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις, αλλά και τα σημεία που… πρέπει να προσέξεις για να βγείτε αλώβητοι από όλο αυτό!

Ο προορισμός έχει μεγάλη σημασία

Κοίταξε να δεις φίλη μου, θα είμαι ειλικρινής απέναντί σου: Πρώτες διακοπές μαζί του, καλό θα ήταν να μην πας άγονη γραμμή, διότι θα πρέπει να έχεις διέξοδο ανά πάσα ώρα και στιγμή! Γνώμη μου, να μείνετε κάπου σε στεριά, και όχι πολύ μακριά, οπότε σε περίπτωση που φρικάρεις, να μπορέσεις να γυρίσεις στο σπιτάκι σου!

Μην είσαι κι εσύ σπάταλη

Εσύ μπορεί να θέλεις να πάτε στο υπέρ-λουξ ξενοδοχείο το οποίο οικονομικό δεν λες, αλλά εκείνον τον ρώτησες αν μπορεί να ανταποκριθεί σε κάτι τέτοιο; Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να ντρέπεται να σου πει την αλήθεια, για να μην τον χαρακτηρίσεις φτωχό και τον πετάξεις σαν στυμμένη λεμονόκουπα (αν θυμάσαι η Αλίκη είχε ειρωνευτεί τον Δημήτρη στο Πιο Λαμπρό Αστέρι). Για να σοβαρευτούμε όμως, οι καιροί είναι δύσκολοι και καλό θα ήταν να τιθασεύσεις τα ακριβά σου γούστα.

Το πρόβλημα του ύπνου

Διαφορετικό να έχετε κοιμηθεί κάποια βράδια μαζί, και διαφορετικό να κοιμάστε τόσες μέρες συνεχόμενα. Σε περίπτωση που κάνει άτσαλο ύπνο τότε φίλη μου την πάτησες για τα καλά. Θα σου έλεγα, να του μιλήσεις σχετικά, αλλά ό, τι κι αν πείτε θα πέσει στο κενό: Ποιος άλλωστε αντιλαμβάνεται τι κάνει στον ύπνο του; Αν τον θέλεις, απλά κάνε υπομονή.

giphy 2

Το μεγάλο θέμα με το φαγητό

Αν κρίνω από τον εαυτό μου, έχω συγκεκριμένες ώρες που πρέπει να τραφώ-κάτι σαν τα μωρά δηλαδή- με αποτέλεσμα αν αυτό δε γίνει να ξεκινούν οι ζαλάδες και οι πονοκέφαλοι. Από την άλλη, όταν είσαι διακοπές, θα πρέπει το πρόγραμμά σου να προσαρμόζεται στις δεδομένες συνθήκες. Ωστόσο, θα πρέπει να πεις «όχι» στην ολοήμερη λιμοκτονία, και να διεκδικήσεις με σθένος το δικαίωμά σου στην τροφή. Τι να το κάνεις αγαπητή μου αν τρώτε βραδινό στις 10 το βράδυ, και μέχρι τότε μάχεσαι για τη ζωή σου; Διεκδίκησε και κέρδισε το πρωινό (εννοείται), το σνακ και φυσικά το κυρίως γεύμα. Δε θα βγάλουμε εμείς οισοφαγικές παλινδρομήσεις επειδή τα αγόρια έχουν άστατο πρόγραμμα στα γεύματα.

Με τα χρήματα τι θα γίνει;

Αν με ρωτάς, το καλύτερο είναι το κοινό ταμείο στις περιπτώσεις αυτές. Βάζει ο καθένας το ποσό του, και πληρώνετε τα πάντα από εκεί. Στο κομπόδεμα αυτό δεν συγκαταλέγονται τα παρεό, καπέλα και αναμνηστικά που θέλεις να πάρεις για σένα και τις κολλητές σου. Ας μην τα ισοπεδώσουμε και όλα!

giphy 3

Και φυσικά το μεγάλο και αιώνιο πρόβλημα της…

Τουαλέτας προφανώς! Η πιο φυσιολογική λειτουργία γίνεται ο απόλυτος εφιάλτης όλων των κοριτσιών. Φίλη μου, ή το απομυθοποιείς και κάνεις τη δουλειά σου, ή… σκας! Διαλέγεις και παίρνεις. Επίσης, μπορείς πάντα να τον διώξεις από το δωμάτιο για να έχεις την ησυχία σου ή να του φορέσεις ακουστικά! Αν έχει χιούμορ θα γελάσει. Μη σκας. Τώρα αν δεν έχει… Πού τον βρήκες καλέ;