Πότε λειτουργεί καλύτερα το γυναικείο gaydar;

Πότε λειτουργεί καλύτερα το γυναικείο gaydar;

Το ραντάρ σεξουαλικότητας δηλαδή.

Πότε, με άλλα λόγια, οι γυναίκες αντιλαμβάνονται οι γυναίκες ταχύτερα και ευκολότερα πως ο άνδρας που βρίσκεται απέναντί τους είναι gay. Οι επιστήμονες θεωρούν πως όσο πιο πολύ πλησιάζει μια γυναίκα στις γόνιμες μέρες της, τόσο καλύτερα λειτουργεί το εν λόγω radar. Και, επίσης, στην περίπτωση που αναρωτιέστε οι επιστήμονες (κάποιοι έστω) πιστεύουν πως αυτό το gaydar για το οποίο μιλάμε υφίσταται πράγματι. Τα συμπεράσματα μιας μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Psychology Today και είναι τα εξής:

1. Όσο πλησιάζουν οι γυναίκες στο peak της γονιμότητάς τους τόσο περισσότερο μπορούν να αντιληφθούν αν ένας άνδρας είναι gay μόνο και μόνο κοιτάζοντας το πρόσωπό του.

2. Το ίδιο ισχύει και όσον αφορά στην αντιληπτικότητά τους σχετικά με τη σεξουαλικότητα των γυναικών που βρίσκονται απέναντί τους.

3. Οι γυναίκες που έχουν διαβάσει ρομαντικές και ερωτικές ιστορίες μπορούν να καταλάβουν καλύτερα αν ένας άνδρας είναι gay ή straight κοιτάζοντάς τον.

Τα συμπεράσματά τους είναι κάπως αυτονόητα, θα λέγαμε εμείς, διότι είναι γεγονός πως οι γυναίκες όταν πλησιάζουν στη στιγμή εκείνη που ο οργανισμός τους τους φωνάζει πως οφείλουν να αναπαραχθούν ο εγκέφαλός τους ακονίζεται και λειτουργεί στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του. Επίσης, το μόνο που τις απασχολεί -συνειδητά ή μη- είναι ακριβώς αυτό, το να βρουν το σωστό ταίρι για να διαιωνίσουν το είδος παράγοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στον απόγονό τους.