Γιατί τελοσπάντων όλοι χωρίζουν το καλοκαίρι;

Η επιστημονική προσέγγιση που μάλλον θα σε πείσει. 

To όμορφο καλοκαιράκι είναι εδώ, βρισκόμαστε βασικά στα μέσα αν και πιστεύω ότι δεν το έχεις καν αντιληφθεί, οπότε όλα είναι πιο θετικά και μάλλον πιο αισιόδοξα. Όχι όμως και στο επίπεδο των σχέσεων. Για κάποιο λόγο, όλοι γύρω σου χωρίζουν. Και μπορεί να μην έχεις και τους χιλιάδες φίλους, αλλά η αλήθεια είναι ότι από αυτά που ακούς, η περίοδος αυτή δεν είναι και η καλύτερη για την… άνθιση της σχέσης σου.

Θα μου πεις βέβαια, είναι και κάπως λογικό να συμβαίνει αυτό. Το καλοκαίρι θέλεις να βγαίνεις, να διασκεδάζεις και να είσαι ανέμελη. Το χειμώνα πάλι όχι. Η αγκαλιά, το χουχούλι και το binge watching είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του. Αλλά δεν φταίει μόνο αυτό. Οι ειδικοί έθεσαν το θέμα επί τάπητος και κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα.

Και γιατί τελοσπάντων δε θέλεις να έχεις σχέση το καλοκαίρι;

1. Αφενός νιώθεις καλύτερα με την εμφάνισή σου και θέλεις να τσεκάρεις αν «μετράς» στο αντίθετο φύλο. Άσε που καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα έχεις δουλέψει σκληρά με το κορμί, και θέλεις επιτέλους να απολαύσεις την επιτυχία σου.

2. Κάνει ζέστη και δε θέλεις αγκαλιά. Δε θέλεις ούτε αγγίγματα, ίσως ούτε και ρούχα πάνω σου. Απλό, πρακτικό και κατανοητό!

3. Βγαίνεις πιο συχνά. Όπως και να το κάνουμε, με διαφορετική διάθεση θα ξεκινήσεις από το σπίτι όταν έξω έχει 35 βαθμούς και με διαφορετική όταν κάνει κρύο και βρέχει. Γενικά το καλοκαίρι ακόμα και οι σπιτόγατοι μία εξωστρέφεια την έχουν. Και η εξωστρέφεια φέρνει γνωριμίες. Και οι γνωριμίες τις αταξίες. Μετρημένα κουκιά είναι όλα.

Και τέλος

4. Όπως και να το κάνουμε το καλοκαίρι έχεις καλύτερη διάθεση και αυτό φαίνεται. Ένα χαμογελαστό κορίτσι, κάνει ζημιά ανεπανόρθωτη στον εκάστοτε υποψήφιο… γύπα! Κι εσύ χαμογελάς. Και φυσικά τους τρελαίνεις.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ