H ώρα της αλήθειας: Τελικά πόσες θερμίδες καις κάνοντας σεξ;

H ώρα της αλήθειας: Τελικά πόσες θερμίδες καις κάνοντας σεξ;

Αν έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια τα ίδια ψέματα, ήρθε η στιγμή να εμπιστευτείς τον σωστό άνθρωπο (εμένα)!

Μεγαλώνοντας και φτάνοντας προς την ενηλικίωση, συνειδητοποιούμε ότι τελικά έχουμε μεγαλώσει μέσα στο ψέμα, ή μάλλον στην ασάφεια. Ο Κουασιμόδος τελικά πεθαίνει, η Χώρα του Ποτέ φιλοξενεί παιδιά που έχουν πεθάνει, ο κεραυνοβόλος έρωτας δεν υπάρχει και δεν μοιάζουν όλοι οι πρίγκιπες με τον Brad Pitt! Aυτά και άλλα πολλά, είναι μερικά από τα σοκ που βιώνεις, όταν αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο στην πραγματική του διάσταση. Και αν τα παραπάνω έχεις προσπαθήσει να τα χωνέψεις και να τα δεχτείς, υπάρχει και ένα, που αρνείσαι κατηγορηματικά να δεχτείς, γιατί μάλλον δεν γνωρίζεις την πάσα αλήθεια.

Σήμερα λοιπόν είμαι εδώ για να απαντήσω στο φλέγον ερώτημα: Πόσες θερμίδες τελικά καις με το σεξ και με κάθε… πράξη γύρω από αυτό; Επιστήμονες και ερευνητές τα έβαλαν κάτω και έρχονται να σε αιφνιδιάσουν με αποτελέσματα που πιθανότατα να μην σου αρέσουν.

Ξεκινάμε με το φιλί, το οποίο προηγείται του σεξ, εκτός πια κι αν είσαι τόσο killer που το κάνεις τελείως skip. Που λες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Medicine η πράξη του φιλιού (προφανώς του… γαλλικού) μπορεί να σου κάψει από 5 μέχρι 26 θερμίδες το λεπτό. Υποθέτω η διακύμανση έχει να κάνει με το πόσο παθιασμένο είναι και με το πόσο τελικά ανοίγεις το στόμα σου (!). Στο φιλί, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, χρησιμοποιούμε μόλις δύο μύες, οπότε είναι κομματάκι λογικό να μην «μένουμε δυο κόκκαλα» έπειτα από ένα παθιασμένο ενσταντανέ με τον καλό μας. Τι περίμενες δηλαδή;

giphy

Πάμε τώρα στα προκαταρκτικά ή όπως τα λένε και στο χωριό μου, foreplay! Τα πράγματα εδώ δεν είναι τόσο απλά όσο με το φιλί. Το κάθε ζευγάρι, έχει τον δικό του τρόπο να έρχεται σε… ερωτική διάθεση και τις δικές του κινήσεις. Για άλλους τα προκαταρκτικά διαρκούν 5 λεπτά, για άλλους 20 και για άλλους ακόμα και μία ώρα. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω φίλη μου. Ο καθένας το κάνει όπως του αρέσει! Στο διά ταύτα τώρα: Για τα προκαταρκτικά τα νούμερα είναι σχετικά οπότε θα ήταν άδικο και ίσως… ανεύθυνο εκ μέρους μου να δώσω αριθμούς. Πάντως, σύμφωνα με τους σεξολόγους, η θέση που έχεις κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών αλλά και η στάση, παίζουν μεγάλο ρόλο. Δοκίμασε κι εσύ την ανάποδη γέφυρα την επόμενη φορά κι αν δεν κάνεις δουλίτσα έλα να με βρεις.

Και πάμε στο κυρίως πιάτο και να ανατρέψουμε τα ψέματα που ίσως γνώριζες μέχρι σήμερα. Μελέτη που έλαβε χώρα το 2013, αποκάλυψε ότι κατά μέσο όρο, τα νέα και υγιή ζευγάρια κάνουν σεξ διάρκειας 25 λεπτών (μαζί με τα προκαταρκτικά). Σε αυτά τα λεπτά λοιπόν, οι θερμίδες που καίγονται είναι μόλις… 69 οπότε σε περίπτωση που σκεφτόσουν ή σεξ ή τρέξιμο, η απάντηση είναι τρέξιμο δαγκωτό!

giphy 1

Πάντως, και επειδή το κυρίως… σεξ, συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο γύρω στα 6 λεπτά, εμείς οι γυναίκες, που η αλήθεια είναι ότι έχουμε πιο περιορισμένες κινήσεις, καίμε μέχρι 21 θερμίδες το πολύ! Οπότε όπως καταλαβαίνεις φίλη μου, ο μύθος ότι το σεξ αδυνατίζει παραμένει… μύθος, οπότε καλό θα ήταν σε περίπτωση που θέλεις να χάσεις βάρος, να δοκιμάσεις άλλες, ίσως πιο αποτελεσματικές μεθόδους.