5… κόλπα για το τέλειο πρώτο ραντεβού που εγγυημένα αποδίδουν!

5… κόλπα για το τέλειο πρώτο ραντεβού που εγγυημένα αποδίδουν!

Κάνε το αναγκαίο κακό, λιγότερο κακό!

Μπορεί το πρώτο ραντεβού να είναι απαραίτητο για τη δημιουργία μίας σχέσης, αλλά όποιον κι αν ρωτήσεις θα προτιμούσε να το κάνει… skip και να πάει κατευθείαν στο δεύτερο ή ακόμα καλύτερα στη σχέση. Ναι, σε έναν ιδανικό κόσμο ίσως αυτό να μπορούσε να συμβεί, αλλά μιας και διανύουμε το 2020, το οποίο μας δίδαξε ότι ποτέ μη λες ποτέ για τίποτα στη ζωή, θα πρέπει να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να βγούμε εκείνο το… ρημαδοραντεβού όσο άγχος και όση νευρικότητα κι αν μας προκαλεί.

Και μπορεί να θεωρείς ότι τα πρώτα ραντεβού είναι καταδικασμένα στην αποτυχία, εμείς σου έχουμε μερικά κολπάκια, από ειδικούς φυσικά, τα οποία σου εγγυώνται την απόλυτη επιτυχία!

Μην περιπλέκεις τα πράγματα: Ξέρω ότι το πρώτο ραντεβού είναι μία πολύ ιδιαίτερη στιγμή και περίπτωση, οπότε δεν υπάρχει λόγος να κάνεις τα πράγματα πιο αγχωτικά. Άσε τα κανονίσματα για φαγητό στο τέλειο εστιατόριο ή σε αυτό με τη θέα, και συναντηθείτε για έναν καφέ ή ένα ποτό να τα πείτε και σαν άνθρωποι. Ακόμα καλύτερα αν είναι και μετά τη δουλειά. Δε θα έχεις προλάβει να αγχωθείς καθόλου για το ραντεβού γιατί όλη μέρα θα δουλεύεις ασταμάτητα.

Προσπάθησε να ηρεμήσεις: Ναι είσαι νευρική και ναι έχεις άγχος πόσο μάλλον όταν έχεις και καιρό να βγεις ραντεβού. Ωστόσο, όσο πιο ήρεμη είσαι, τόσο πιο καλά θα κυλήσει η κουβέντα. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι η νευρικότητα είναι μεταδοτική. Μην του κάνεις τα νεύρα κρόσσια του ανθρώπου.

Κάνε μία μικρή προετοιμασία: Όχι σπουδαία πράγματα, μη φανταστείς ότι πρέπει να φτιάξεις excel απλά έχε κάποια θεματάκια κατά νου, σε περίπτωση που κολλήσετε και υπάρξει αυτή η άβολη σιωπή που σε κάνει να θέλεις να ανοίξει η γη να σε καταπιεί. Σε παρακαλώ όμως, μην πιάσεις πολιτικά, όχι ακραίες απόψεις για την πανδημία, και άσε και τα ελληνοτουρκικά στην άκρη. Γενικά, μιλήστε για σειρές, ταξίδια και… φαγητό! Μια χαρά δεν είναι;

Να ακούς: Πολύ θετικό να είσαι ομιλητική και να έχεις πράγματα να πεις, αλλά από ενδιαφέρουσα μπορείς εύκολα να γίνεις κουραστική όταν αρνείσαι κατηγορηματικά να ακούσεις αυτό που έχει να σου πει ο συνομιλητής σου. Κάνε μία παύση, άκου και εκείνον, πάρε βαθιά ανάσα και… δώσε πάλι!

Κάνε όμορφο φινάλε: Μπορεί η αρχή να είναι το ήμισυ του παντός αλλά το τέλος είναι… το άλλο ήμισυ! Τελοσπάντων μία βραδιά δεν τελειώνει αν δεν έχουμε μήνυμα καληνύχτας. Σε περίπτωση λοιπόν που πέρασες καλά και θέλεις να τον ξαναδείς, το να στείλεις ένα μήνυμα και να τον ευχαριστήσεις για την ωραία βραδιά, δεν είναι καθόλου μα καθόλου κακό. Άσε που το πιο πιθανό είναι να στείλει εκείνος!