Χωρίσατε αλλά συνεχίζεις να τον ακολουθείς στα social media: Τι σημαίνει αυτό;

Χωρίσατε αλλά συνεχίζεις να τον ακολουθείς στα social media: Τι σημαίνει αυτό;

Push the button my friend!

Αν πριν 20 και 30 χρόνια ένας χωρισμός ήταν απλά δύσκολος-βέβαια ποτέ κάτι δύσκολο δεν είναι και απλό αλλά θα καταλάβεις στη συνέχεια-πλέον τα πράγματα έχουν γίνει από δύσκολα σχεδόν ακατόρθωτα. Αν λοιπόν ένας χωρισμός σήμαινε απλά ότι παύεις να βλέπεις τον άλλο και να μοιράζεσαι μαζί του την καθημερινότητά σου, τώρα πια, στο 2020 αυτό δεν μπορεί να συμβεί με κανέναν από τους γνωστούς τρόπους. Ο λόγος φυσικά είναι η έντονη παρουσία των social media στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Πλέον μαθαίνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή λεπτομέρειες για κάποιον, χωρίς καν να αλληλεπιδράσεις μαζί του. Ένα story, ένα post ή ακόμα και ένα like, αρκούν για να μάθεις κάποια πράγματα για το χαρακτήρα του ή έστω τις απόψεις του.

Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είναι λοιπόν και ο πρώην σου. Ο πρώην με τον οποίο χώρισες πρόσφατα, και τον οποίο συνεχίζεις να ακολουθείς στα social media. Η λογική λέει ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα τον κάνεις unfollow. Κάτι όμως που δε συμβαίνει. Κι εσύ δυστυχώς δεν είσαι πολύ ειλικρινής με τον εαυτό σου. Γιατί λοιπόν δεν πατάς το μαγικό κουμπί ώστε να τον βγάλεις… μια για πάντα από τη ζωή σου; Παρακάτω σου έχω κάποια… ενδεχόμενα!

Δεν έχεις ξεπεράσει το χωρισμό:

Είναι απολύτως λογικό και θεμιτό. Ακόμα και αν πιστεύεις ότι δεν θα τα ξαναβρείτε, έχεις μεγάλη ανάγκη να βλέπεις πού βρίσκεται και ποιους συναναστρέφεται. Και όσο δεν υπάρχει κάποια μόνιμη παρουσία στης δημοσιεύσεις του, εσύ είσαι σχετικά καλά, φρενάροντας παράλληλα τη δική σου ζωή, αλλά χωρίς ξεσπάσματα και κλάματα. Τι θα γίνει όμως όταν δεις την μοιραία φωτογραφία ή το μοιραίο mention; Το αντέχεις;

Ψάχνεις απαντήσεις:

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που νιώθουν μπερδεμένοι μετά από ένα χωρισμό, και ακόμα κι αν έχουν όντως λάβει εξηγήσεις, δεν μπορούν να δεχτούν την πραγματικότητα. Παρακολουθώντας λοιπόν κρυφά τη ζωή του, ψάχνεις ίσως τις απαντήσεις που θεωρείς ότι δεν έχεις πάρει.

Ψάχνεις σημάδια επανασύνδεσης:

Μήπως ανέβασε το στέκι σας; Ή το τραγούδι που σου άρεσε; Μήπως παρήγγειλε το ποτό σου και το έβγαλε φωτογραφία; Ή ανέβασε την πανσέληνο αναφέροντας ότι νιώθει έντονη μελαγχολία; Ή μήπως είναι σπίτι μόνος και βαριέται; Μήπως όλα αυτά είναι μηνύματα ότι θέλει να έρθεις σε επαφή μαζί του; Βέβαια, είσαι σίγουρη ότι το μήνυμα πηγαίνει σε σένα; Και τελοσπάντων, μπορεί να μην είναι καν μηνύματα. Οι άντρες δεν αναλύουν τόσο πολύ το καθετί. Απλά το κάνουν. Μήπως όντως δεν ψάχνει επικοινωνία μαζί σου και απλά βαριέται;

Και τελικά τι πρέπει να κάνεις;

giphy