Μήπως ένα διάλειμμα, θα μπορέσει τελικά να σώσει τη σχέση σου;

Μήπως ένα διάλειμμα, θα μπορέσει τελικά να σώσει τη σχέση σου;

Οι κινήσεις που μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες. 

Το έχουμε δει, και ξαναδεί… και ξαναδεί, στο αγαπημένο και θρυλικό πια «Friends». Η φράση «We were on a break» του έξαλλου πάντα Ross ηχεί στα αυτιά μας κάθε φορά που ακούμε τη λέξη διάλειμμα από μία σχέση. Και κάπως έτσι, δεν μπορέσαμε ποτέ να πάρουμε την κατάσταση στα σοβαρά, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουμε το βασικό μήνυμα της σειράς και δη της συγκεκριμένης περίπτωσης: Μήπως ένα διάλειμμα μπορεί εντέλει να σώσει τη σχέση σου που… ψυχορραγεί (το κάνω δραματικό για να σου τραβήξω την προσοχή).

Δεν είναι φαινόμενο της εποχής, και σίγουρα δεν ευθύνεται η εξέλιξη της κοινωνίας. Ο έρωτας έρχεται, σε παρασύρει σε τρελούς ρυθμούς, και τελικά φεύγει για να σου αφήσει πίσω την αγάπη, τη συντροφικότητα και ένα σωρό άλλα υπέροχα συναισθήματα. Και αν την περίοδο του θυελλώδους πάθους, τα ζευγάρια περνούν την καλύτερή τους φάση, όταν αυτό αντικατασταθεί από την καθημερινότητα και την ρουτίνα, πόσο εύκολο είναι να συνεχίσεις να περνάς το ίδιο καλά;

Εύκολο αν με ρωτάς δεν είναι, απεναντίας είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Ωστόσο πιστεύω ακράδαντα, ότι κάθε σχέση που έχει 5 βασικά θετικά στοιχεία, αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο πιστεύω στο περιβόητο διάλειμμα. Γιατί όταν πραγματικά σε ενδιαφέρει μία σχέση, και θέλεις να επενδύσεις πάνω σε αυτή, μπορεί να αποδεχθεί σωτήριο. Και παρακάτω σου έχω και τους τρόπους μέσω των οποίων μπορεί να το πετύχει!

Δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να σου λείψει το ταίρι σου

Η αλήθεια είναι ότι η καθημερινή τριβή, κάνει κακό σε πολλά πράγματα, ένα από τα οποία είναι και η σχέση. Κρατώντας απόσταση για κάποιο διάστημα, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να πεθυμήσει τον άλλο, και φυσικά να τον αναζητήσει. Σε περίπτωση λοιπόν που αρχίσει να σου λείπει από τις πρώτες μέρες, είσαι σε καλό δρόμο. Το θέμα είναι να νιώθει το ίδιο και εκείνος (κορίτσι μου στο εύχομαι, ούτε να σκέφτομαι δε θέλω το αντίθετο).

Έχεις το χρόνο να σκεφτείς

Τι θέλεις πραγματικά από τη ζωή και τη σχέση σου (καλά αυτό είναι ένα ερώτημα που πλανάται χρόνια τώρα, αλλά τουλάχιστον μπορείς να προσπαθήσεις). Θέλεις πραγματικά να είσαι σε σχέση, ή περνάς τέλεια με τη νέα εργένικη ζωή σου; Αν συμβαίνει το δεύτερο, μάλλον δεν είσαι έτοιμη για επανασύνδεση. Για την ακρίβεια είσαι έτοιμη για χωρισμό.

giphy 1

Μπορείς να φλερτάρεις… ελεύθερα

Και μπορεί αυτό είτε να σου αρέσει, είτε όχι. Πρακτικά, είσαι ελεύθερη να κάνεις ό, τι θέλεις. Αν το κάνεις, και σου αρέσει, και θέλεις κι άλλο, τότε κορίτσι μου χώρισέ τον οριστικά τον άνθρωπο να ησυχάσει αυτός να ησυχάσεις κι εσύ. Αν νιώθεις περίεργα και μόνο στη σκέψη, και για σένα είναι αυτός και άλλος κανένας, τότε μάλλον αιτία της κρίσης δεν είναι ότι θέλεις να κάνεις σεξ με κάποιον άλλο. Και δεν εννοώ τον Chris Hemsworth. Με αυτόν θέλουμε να κάνουμε όλες, ακόμα κι αν είμαστε στην πιο ευτυχισμένη σχέση.