Η βασική αιτία χωρισμού... δεν είναι αυτή που νομίζεις

Η βασική αιτία χωρισμού... δεν είναι αυτή που νομίζεις

Μεγάλη ανατροπή!

Κάθε φορά που ακούμε για χωρισμό, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας είναι η απιστία. Είναι ίσως το μοναδικό που δεν μπορεί να ξεπεραστεί; Είναι η υπέρτατη προδοσία; Σε κάθε περίπτωση είναι αναμφισβήτητα, για πολλούς ο νούμερο ένα λόγος για να τελειώσεις μία σχέση. Κι όμως, έρχονται οι ερευνητές για να ανατρέψουν τα δεδομένα και να μας αλλάξουν όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Ο Dr. John Gottman λοιπόν, έπειτα από παρατήρηση ζευγαριών, αμέτρητες μελέτες και ψυχανάλυση, κατέληξε στο ότι η βασική αιτία η οποία οδηγεί συνήθως στο χωρισμό δεν είναι άλλη από τη συσσώρευση αρνητικών συναισθημάτων για το σύντροφό μας, τα οποία μοιραία οδηγούν σε αίσθημα-τουλάχιστον-απέχθειας-.

Φυσικά, όταν μιλάει για απέχθεια εννοεί τα συσσωρευμένα νεύρα τα οποία αισθανόμαστε για το έτερον ήμισυ και τα οποία δυστυχώς δεν εξωτερικεύουμε πάντα. Aυτό λοιπόν έχει ως αποτέλεσμα η απλή ενόχληση να γιγαντώνεται να γίνεται μίσος και... αηδία (ναι και αηδία) κάτι που έχει ως κατάληξη το χωρισμό και σε περίπτωση που έχει προηγηθεί γάμος, το διαζύγιο!

Oπότε την επόμενη φορά που θα εκνευριστείς με τον καλό σου, βγάλτο από μέσα σου, και θα αισθανθείς καλύτερα.