Η καραντίνα είναι η τέλεια ευκαιρία για να ερωτευτείς και σου εξηγώ το γιατί!

Γωγώ Φούντα
Η καραντίνα είναι η τέλεια ευκαιρία για να ερωτευτείς και σου εξηγώ το γιατί!

Όχι, δεν είσαι καταδικασμένη στη μοναξιά επειδή έχουμε lockdown. 

Η καραντίνα, ή το lockdown ή πες τι όπως θέλεις τελοσπάντων, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, και η αλήθεια είναι ότι ο εγκλεισμός μας θα πάρει παράταση, και όπως όλα δείχνουν θα βγούμε λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μπας και καταφέρουμε να γιορτάσουμε με ελάχιστους αγαπημένους σε σεμνές και διακριτικές μαζώξεις.

Εσύ βέβαια, δείχνεις να είσαι ιδιαίτερα ψύχραιμη και να μην ταράζεσαι και πολύ από τα νέα μέτρα, μιας και… δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Ίσως βέβαια για την κατάστασή σου, ευθύνεται και το γεγονός ότι κάνεις καραντίνα μόνη σου, μη έχοντας άλλα άτομα να σε επηρεάζουν ή να σου μεταφέρουν τα ψυχολογικά τους breakdown.

Και ενώ είμαι σίγουρη ότι απολαμβάνεις την μοναξιά και το σπίτι σου, οι ειδικοί θεωρούν, ότι τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να… ερωτευτείς! Σύμφωνα με μελέτες, η κατάσταση αυτή ευνοεί ακόμα και τους πιο ντροπαλούς του κόσμου τούτου να φλερτάρουν, μιας και όλα γίνονται μέσω dating apps. Με την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού να παρεμβάλλεται, δημιουργείται η ψευδαίσθηση του καμουφλάζ, οπότε ο εκάστοτε ντροπαλός, που θέλει όμως και να βρει τον έρωτα, δεν φοβάται ότι θα εκτεθεί. Επιπλέον, τώρα περισσότερο από ποτέ, έχεις άπλετο χρόνο να μιλήσεις με κόσμο, και να κανονίσεις και ένα ραντεβού IRL όταν με το καλό… ποιος ξέρει πότε!

giphy

Βέβαια, για να μην ενθουσιάζεσαι αμέσως, έχω να σου τονίσω ότι η συγκυρία δεν είναι ιδανική για όλους ανεξαιρέτως. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, για να είσαι έτοιμη να μπεις στη διαδικτυακή ερωτική περιπέτεια, θα πρέπει πρώτα να έχεις κάνει δουλίτσα με τον εαυτό σου.

«Τα κίνητρά σου, δε θα πρέπει να είναι η πλήξη ή ο φόβος της πανδημίας και της μοναξιάς, αλλά πραγματικά η ανάγκη σου για να κάνεις μία σχέση και να γνωρίσεις καλύτερα έναν νέο άνθρωπο», τονίζουν!

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις δουλέψεις με τον εαυτό σου, ξέρεις τι είναι αυτό που θέλεις, και δεν αφήνεις την κατάσταση να σε επηρεάζει συναισθηματικά, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βαθμό, και φυσικά θέλεις να κάνεις σχέση, ίσως τώρα έχεις την τέλεια ευκαιρία. Εξάλλου, ο χρόνος είναι με το μέρος σου!