Άσχημα νέα: Η έλξη που νιώθεις για το online ραντεβού σου, πιθανότατα να είναι ανύπαρκτη από κοντά

Άσχημα νέα: Η έλξη που νιώθεις για το online ραντεβού σου, πιθανότατα να είναι ανύπαρκτη από κοντά

Δεν μπορούν να αντικατασταθούν όλα από την τεχνολογία φίλη μου!

Διανύουμε την εποχή που όλα-αναγκαστικά-γίνονται διαδικτυακά. Η πανδημία και η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού, σε συνδυασμό με τα επαναλαμβανόμενα lockdowns, δεν αφήνουν περιθώρια για κοινωνική ζωή όπως τη γνωρίζαμε. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι οι συνθήκες ευνοούν την άνθιση των Virtual ραντεβού, τα οποία πολλές φορές-πιστεύουμε-ότι οδηγούν σε έρωτα.

Δεδομένης της κατάστασης το να δεθείς με έναν άνθρωπο ακόμη και… online, ειδικά την εποχή αυτή, που όλοι είμαστε πιο ευάλωτοι και φοβισμένοι είναι κάτι περισσότερο από αναμενόμενο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρομαντικά όσο στις ταινίες, και μάλλον η συνέχεια θα σε απογοητεύσει. Η Sheril Kirshenbaum ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Michigan και συγγραφέας του βιβλίου «The Science of Kissing», υποστηρίζει, ότι όσο δυνατά κι αν είναι τα συναισθήματά σου για τον virtual αγαπημένο σου, όταν επιτέλους συναντηθείτε IRL, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο «χλιαρά».

Ο λόγος είναι απλός και πολύ κατανοητός. Όπως σημειώνει η Kirshenbaum για να ερωτευτούμε, βάζουμε σε λειτουργία όλες μας τις αισθήσεις και όχι φυσικά μόνο την όραση. Σε ένα κανονικό ραντεβού, εκτός από την εμφάνιση του άλλου, θα παρατηρούσαμε τον τρόπο που μας κοιτάζει, τον τρόπο που μας αγγίζει ή μας φιλάει, ακόμα και την μυρωδιά του, η οποία ειδικά για τις γυναίκες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Μάλιστα, έπειτα από έρευνες, ανακαλύφθηκε ότι οι γυναίκες επιλέγουν για σύντροφο άντρες των οποίων η φυσική μυρωδιά διαφέρει από τη δική τους, γεγονός που έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σύστημα.

giphy

Επιπλέον, με την πρόσωπο με πρόσωπο επαφή, απελευθερώνονται ορμόνες όπως η οξυτοκίνη και η ντοπαμίνη, οι οποίες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο ποιον τελικά ερωτευόμαστε και γιατί. Και κάτι τελευταίο: Το φιλί παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, ίσως σημαντικότερο από όσο πίστευες, μιας και το 59% των αντρών και το 63% των γυναικών δήλωσαν ότι αν στο πρώτο ραντεβού δεν τους αρέσει το φιλί, δεν υπάρχει συνέχεια!

Οπότε όπως καταλαβαίνεις, καλό είναι και το virtual flirt αλλά και τα συναισθήματα που μπορείς να αναπτύξεις, αλλά σαν την ανθρώπινη επαφή δεν είναι τίποτα!