Μην μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια

Μην μου μιλάς για καλοκαίρια, για ακρογιαλιές και αστέρια

Ή, μάλλον, μίλα μου. Καλά τα λες.

Διότι, αν, από την άλλη, ξεκινώντας να πάτε διακοπές το τελευταίο πράγμα που θέλετε να θυμάστε είναι ο Μπαρτ Λάνκαστερ και η Ντέμπορα Κερ και το παθιασμένο, υγρό φιλί στην ακρογιαλιά στην κλασική σκηνή του «Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι» μια που στις αποσκευές και τα αξεσουάρ σας για φέτος δεν υπάρχουν έρωτες και τα συναφή και το τελευταίο ποπ άσμα που σας έρχεται στο νου καθώς οργανώνετε τις διακοπές σας είναι «αααααα ααααα κρουαζιέρα θα σε πάω, Μύκονο και Σαντορίνη, σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι» ψυχραιμία.

Πρώτα απ' όλα φροντίστε να αποφύγετε ζευγαρονήσια όπως Μήλος, Σαντορίνη κτλ, οπλιστείτε με χαμόγελο και καλή διάθεση –προαπαιτούμενα έτσι κι αλλιώς για να περάσετε καλά- και ξεκινήστε την (καλώς εννοούμενη) περιπέτειά σας.

Στάχτη στα μάτια δεν θα σας ρίξουμε. 9 στις 10 φορές οι έρωτες του καλοκαιριού είναι προορισμένοι να τελειώσουν με τα πρώτα πρωτοβρόχια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν είναι εξίσου απολαυστικοί και ευχάριστοί με εκείνους που θα ονομάζαμε «με προοπτική». Ακριβώς επειδή το μέλλον δεν αποτελεί κύριο ή καίριο θέμα μπορεί να είναι απογειωτικοί, χωρίς την επιφυλακτικότητα και τις δεύτερες σκέψεις της καθημερινότητας. Έτσι κι αλλιώς και εσείς και αυτός λόγω των διαφορετικών συνθηκών στις οποίες γνωρίζεστε είστε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, πολύ πιο απελευθερωμένοι και ήρεμοι, καλόκεφοι και ευχάριστοι. Γιατί να μην απολαύσετε αυτήν την δυνατότητα που σας δίνεται;

Μπορεί οι αποσκευές σας να είναι πιο βαριές από τις αναμνήσεις στην επιστροφή αλλά το χαμόγελο που θα σας μείνει στα χείλη θα σας βοηθήσει να περάσετε τον καιρό που θα χρειαστεί αναμένοντας τον πιο ουσιαστικό (λέμε τώρα) έρωτα. Από την άλλη, δεν είναι απαραίτητα κάθε καλοκαιρινός έρωτας καταδικασμένος σε αποτυχία και απαγχονισμό στην πλατεία Συντάγματος μόλις διασχίσει το Αιγαίο (ή όποιο άλλο πέλαγος χρειαστεί). Μπορεί, π.χ. εκεί στην Ανάφη να γνωρίσετε τον άντρα της ζωής σας απλώς γιατί εκεί σας δόθηκε η ευκαιρία παρότι είχατε κουτουλήσει εκατοντάδες φορές πάνω του στην πόλη αλλά μέσα στον συνωστισμό δεν είχε τύχει να γνωριστείτε. Αν είστε προετοιμασμένοι τόσο για το καλό και το βέλτιστο όσο και για το κακό και το χειρότερο ριψοκινδυνεύστε.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την παίρνουμε τόσο στα σοβαρά, έτσι δεν είναι;
Και το καλοκαίρι κρατάει πολύυυυυυ καιρό στην ηλιόλουστη χώρα μας, οπότε ο χρόνος (και οι ευκαιρίες) επιμηκύνονται.