Πώς να είσαι…εσύ!

Πώς να είσαι…εσύ!

Πόσες φορές σκέπτεσαι, πριν μιλήσεις, με τον φόβο ότι ο συνομιλητής σου μπορεί να σε παρεξηγήσει;

Για τους περισσότερους από εμάς αυτό συμβαίνει πολύ συχνά. Σήμερα ζούμε σε μια κουλτούρα όπου θέλουμε οι ηγέτες μας, τα πρότυπά μας να είναι αυθεντικοί. Παρόλα αυτά, δεν το εφαρμόζουμε οι ίδιοι. Έχουμε εκπαιδευτεί από το σχολείο και την οικογένεια, ότι είναι σημαντικό να ταιριάζουμε στο περιβάλλον μας, να είμαστε όμοιοι με τους διπλανούς μας και να μην ξεχωρίζουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν ρωτάμε ένα παιδάκι: «Είσαι καλό παιδί;». Σε μεγάλο ποσοστό, αυτή η ερώτηση μεταφράζεται σε:«έκανες ησυχία; Καθόσουν στην θέση σου και δεν μιλούσες;».

Το παράδοξο είναι ότι «πετυχημένοι άνθρωποι», θεωρούνται οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και είναι ο εαυτός τους. Ας δούμε ένα απλό βήμα, που μπορείς να κάνεις, για να είσαι... Εσύ!

Γνώρισε τα δυνατά σου σημεία

Για παράδειγμα: Σπουδάζω από 18 ετών και μου αρέσει να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου. Παρόλα αυτά, σε κανένα Πανεπιστήμιο που σπούδασα δεν έκανα κάποιο μάθημα, στο οποίο έμαθα τον εαυτό μου καλύτερα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουμε λογιστικά, marketing κτλ, χωρίς να γνωρίζουμε τα δικά μας δυνατά σημεία. Οι περισσότεροι μπορούν να απαριθμήσουν 5 ελαττώματα που έχουν, πόσοι όμως μπορούν να απαριθμήσουν 5 δυνατά τους σημεία;

Υπάρχουν πολλά online tests στο internet, για να βρεις τα δυνατά σου σημεία. Αυτό που συνιστώ στους πελάτες με τους οποίους κάνουμε coaching είναι το strengths Finder 2.0. Με επιστημονικό τρόπο θα βρεις τα δυνατά σου σημεία και θα κάνεις το πρώτο βήμα. Είσαι γεμάτη με θετικά χαρακτηριστικά και εσωτερική ομορφιά. Είναι στο χέρι σου να τα ξεκλειδώσεις!