Επανασύνδεση μετά από χωρισμό: 5 βήματα για να γίνει σωστά

Επανασύνδεση μετά από χωρισμό: 5 βήματα για να γίνει σωστά

Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν!

Το 2020 δεν ήταν μία καλή χρονιά, κάτι που απευχόμαστε για το 2021, το οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν έχει μπει με τους καλύτερους οιωνούς. Μέσα στο γενικό κακό, η χρονιά που έφυγε σε σημάδεψε και για ακόμη ένα λόγο: Χώρισες έπειτα από αρκετά χρόνια σχέσης. Πόνεσες, έκλαψες, κάποιες φορές και για τον χωρισμό και για την καραντίνα και για όλα όσα συμβαίνουν-με λίγα λόγια βαλάντωσες- και αποφάσισες ότι δεν μπορείς μακριά του και θέλεις να είστε ξανά ζευγάρι. Κάτι που αποφάσισε και εκείνος, και κάπως έτσι, η νέα χρονιά σας βρήκε και πάλι μαζί, να προσπαθείτε να δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία στη σχέση σας. Το θέμα βέβαια στην προκειμένη, δεν είναι οι προθέσεις και τα συναισθήματα, αλλά τα σωστά βήματα. Διότι ένα λάθος, και όλα μπορούν να διαλυθούν σε χρόνο dt. Εξάλλου, μία σχέση που έχει ήδη φθαρεί, καλό θα ήταν να αντιμετωπίζεται με περισσότερη σοφία και ψυχραιμία και από τις δύο πλευρές.

Παρακάτω λοιπόν, σου έχω 5 βήματα, τα οποία πρέπει να λάβεις υπόψη σου, πριν πάρετε τη μεγάλη απόφαση:

Αρχικά, πρέπει να το θέλετε και οι δύο:

Δεν αρκεί ο ενθουσιασμός και ο έρωτας ο δικός σου, αλλά αυτό θα πρέπει να ισχύει και για τις δύο πλευρές. Αν λοιπόν παρατηρείς μία διστακτικότητα από την πλευρά του ή μία διάθεση να… αλλάξει φύση η σχέση σας, θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι μάλλον εκείνος δεν το θέλει όσο εσύ.

Εντοπίστε τα προβλήματα και συζητήστε τα:

Αν σε βοηθάει μπορείς να κάνεις και μία λίστα. Εξάλλου ως γνωστόν οι λίστες σώζουν ζωές και υπολείψεις. Το να είσαι και πάλι μαζί του, χωρίς να έχεις εκφράσει τα παράπονά σου-κάτι που ισχύει και για τον ίδιο- είναι σαν να επανασυνδέεστε με μοναδικό σκοπό και πάλι τον χωρισμό!

Nα το πάτε αργά και σταθερά:

Η υπόθεση δεν σηκώνει βιαστικές κινήσεις. Θα πρέπει να είστε σίγουροι γι’ αυτό που πάτε να κάνετε και φυσικά όπως ανέφερα και παραπάνω, να είστε αποφασισμένοι να το πετύχετε. Για παράδειγμα, αν μένατε μαζί, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείτε να το ξανακάνετε. Μερικά ραντεβού και μερικές συζητήσεις, θα ήταν καλό να έχουν προηγηθεί. Ξέρω είσαι ενθουσιασμένη, αλλά καλό θα ήταν ο ενθουσιασμός να μην επηρεάζει τη λογική.

giphy 1

Η επανασύνδεση συμβαίνει για να είστε μαζί:

Αυτό θέλει προσοχή. Η επανασύνδεση μπορεί να έχει πολλές μορφές, αλλά αυτό που εσύ θέλεις είναι σχέση. Σε περίπτωση που παρατηρήσεις ότι η άλλη πλευρά έχει καταλάβει κάτι άλλο, καλό θα ήταν να το διευκρινίσεις. Στην τελική, αν ήθελες μόνο σεξ, γιατί να μην δοκιμάσεις και μία νέα εμπειρία;

Και μην ξεχνάς ποτέ…

Ότι η σχέση σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια. Αυτό βέβαια είναι και το ζητούμενο. Στο χέρι σας είναι να γίνει καλύτερη. Γιατί αν γίνει χειρότερη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά.