Απάτη: τέλος ή αρχή;

Απάτη: τέλος ή αρχή;

Σίγουρα δεν είναι σπάνιο φαινόμενο η απάτη, είτε ο πρωταγωνιστής είναι ο άντρας, είτε η γυναίκα της σχέσης.

Στους σύγχρονους, μοντέρνους και πολύ συχνά ακραίους καιρούς που ζούμε, θεωρείται μέρος της ζωής μας και καλό είναι να το πάρουμε απόφαση, όσο κι αν μας ενοχλεί όταν συβαίνει εις βάρος μας. Χωρίς να αντιδρούμε δραματικά σε βαθμό να παθαίνουμε κατάθλιψη, καλό είναι να χειριστούμε το θέμα με ψυχραιμία και σε καμία περίπτωση να μην το πάρουμε προσωπικά.

Πολύ συχνά απάτη δεν σημαίνει απαραίτητα τέλος. Σε αρκετές περιπτώσεις τα πράγματα διευθετούνται με τρόπο που τελικά μπορεί να είναι ακόμα και δημιουργικός για μία σχέση, ειδικά μακροπρόθεσμα. Μπορεί δηλαδή να δώσει το έναυσμα για μια νέα αρχή, βασισμένη σε νέα θεμέλια, περισσότερου σεβασμού, εκτίμησης και αυθεντικότητας. Αρκετές φορές πρόκειται για μια στιγμή αδυναμίας, ένα απλό ανθρώπινο λάθος που είναι αποδεκτό στα πλαίσια της ζωής, στο βαθμό που εσείς βέβαια οι ίδιες είστε έτοιμες να το αποδεχτείτε.

Από την άλλη πλευρά, όταν ένας σύντροφος επιλέγει να απατήσει τον άνθρωπό του, αυτό πολύ συχνά σημαίνει και οριστικό τέλος. Ποτέ δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά τι ακριβώς ισχύει ούτε τι ακριβώς να κάνουμε προκειμένουν να πάρουμε τη σωστή απόφαση. Στην περίπτωση αυτή, καλό είναι να ακολουθούμε αυτό που μας λέει το ένστικτο και η καρδιά μας, η οποία και θα μας δείξει αν τελικά αξίζει τον κόπο να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία ή όχι.