Γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος αμέσως μετά το σεξ; Σου έχουμε την απάντηση

Γιατί σε πιάνει πονοκέφαλος αμέσως μετά το σεξ; Σου έχουμε την απάντηση

Όχι, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. 

Όχι δεν αναφέρομαι στο γνωστό «Δεν μπορώ έχω πονοκέφαλο» που λέμε όταν βαριόμαστε να κάνουμε σεξ, αλλά σε κάτι πολύ πιο πραγματικό το οποίο μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά.

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει, ότι μετά το σεξ, ή και κατά τη διάρκεια του οργασμού -τα θερμά μας συγχαρητήρια που τον πετυχαίνεις- υπάρχει πιθανότητα να νιώθεις έντονο πόνο στο κεφάλι ή ζαλάδα. Παρόμοια συμπτώματα μάλιστα, δεν αποκλείεται να παρουσιάσει και ο παρτενέρ σου.

Πριν πανικοβληθείς, και πριν κατηγορήσεις το κακό σεξ για όλα σου τα δεινά, οι επιστήμονες σου έχουν ένα νέο που θα σε ηρεμήσει. Οι πονοκέφαλοί σου, προέρχονται από τον οργασμό και εκδηλώνονται ή κατά τη διάρκειά του ή αμέσως μετά.

Όπως αναφέρουν, η πίεση του αίματος εκείνη τη στιγμή είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με αποτέλεσμα τους πονοκεφάλους και άλλα παρόμοια συμπτώματα. Συνήθως ξεκινούν σαν πόνος στον αυχένα ο οποίος ανεβαίνει προς το κεφάλι.

Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκληθεί μέχρι και εγκεφαλικό, αλλά εκεί μιλάμε μάλλον για σούπερ επικό σεξ. Και καλά τα ψέματα, τα άκρα ποτέ δεν ήταν το ζητούμενο!

Δες την παρακάτω gallery: