Αναπάντητες κλήσεις παντού

Αναπάντητες κλήσεις παντού

Πως θα γλιτώσετε από τους επίδοξους μνηστήρες που πιέζουν για να τους δώσετε το μαγικό αριθμό του τηλεφώνου σας;

Σήμερα μιας και είναι Παρασκευή και ακολουθεί ένα μεγάλο διήμερο ασταμάτητου φλερτ και εξόδων θεώρησα πως είναι η σωστή στιγμή για να σας δώσω απλές συμβουλές για το πώς θα αποφύγετε έναν άνδρα που δεν σας αρέσει.

Και για να γίνω πιο κατανοητός, οι άντρες συνήθως όταν φλερτάρουμε ζητάμε στο τέλος το τηλέφωνό σας, το οποίο εσείς από ευγένεια μας δίνετε, ακόμη και αν δεν ενδιαφέρεστε καθόλου. Και ενώ πριν εφευρεθούν τα κινητά ήταν εύκολο για σας να δώσετε λάθος νούμερο, τώρα είναι αδύνατον, καθώς ο ενδιαφερόμενος σίγουρα θα σας κάνει κλήση επιτόπου για να βεβαιωθεί πως τον καταχωρήσατε. Γιατί, όμως, να μπείτε στη διαδικασία των τηλεφωνημάτων και της αμηχανίας όταν δεν ενδιαφέρεστε;

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι τέσσερις τρόποι για να τη γλιτώσετε αξιοπρεπώς και χωρίς να θεωρηθείτε ξινές ή «ψευτοντίβες».

  • Αγνοήστε τον. Αν ένα αγόρι σας φλερτάρει, αλλά δε σας ενδιαφέρει καθόλου, απλά αποφύγετε να τον κοιτάτε και γενικά κρατήστε ευγενικά μια στάση απέναντί του που υποδουλώνει φυλακισμένο έτοιμο να το σκάσει. Ακόμη και αυτός με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα καμφθεί μπροστά σε αυτή σας τη συμπεριφορά.
  • Μείνετε κολλημένοι στους φίλους σας. Συνήθως από το φόβο της απόρριψης, κάποιο αγόρι δε θα ζητήσει το τηλέφωνό σας μπροστά στους φίλους σας. Οπότε μείνετε κολλημένη πάνω τους και στιγμή μονάχη. Βλέπετε, αν ξεχαστείτε και μείνετε μόνη σε κάποια πιο σκοτεινή γωνιά του μπαρ, τότε την πατήσατε. Είναι σαν να του δώσατε σημάδι για να σας χιμήξει και σίγουρα δε θέλετε να μείνετε μόνη στιγμή μαζί του.
  • Φανταστικό αγόρι. Αν παρόλα αυτά σας ζητήσει το τηλέφωνό σας, δηλώστε του ευγενικά πως είστε σε σχέση. Ποτέ δε θα μπορέσει να επαληθεύσει αν λέτε αλήθεια. Ίσως, βέβαια, προσπαθήσει να σας κάνει να νιώσετε άβολα προφασιζόμενος πως οι κινήσεις του είναι φιλικές. Μην μασήσετε, όμως, γιατί εσείς, τελικά, θα γλιτώσετε.
  • Απλά πείτε όχι. Είναι ο πιο απλός, ευθύς και ειλικρινής τρόπος, αρκεί να είστε ευγενικές και διακριτικές. Δε χρειάζεται να το βροντοφωνάξετε μες στα μούτρα του. Δεν είστε και ο Μεταξάς το '40. Πείτε το αμήχανα, χαμογελαστά, ντροπαλά και χωρίς εξηγήσεις. Όταν ζητώ από κάποια το τηλέφωνό της και με απορρίπτει νιώθω τρομερά αμήχανα και ντροπιασμένος, όμως, εν τέλει αντιλαμβάνομαι την ευθύτητά της και την εκτιμώ που με γλύτωσε από τη διαδικασία των αναπάντητων κλήσεων και μηνυμάτων.