Μήπως ο φίλος σου… σε εκμεταλλεύεται; 5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Μήπως ο φίλος σου… σε εκμεταλλεύεται; 5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις

Ως πότε θα είσαι το... stepping stone του; 

Η ζωή είναι ατέρμονο δούναι και λαβείν. Κάποιες στιγμές δίνεις περισσότερο, άλλες λαμβάνεις περισσότερο και άλλες νιώθεις ότι τα πράγματα έχουν πια έρθει στην απόλυτη ισορροπία. Αυτό είναι και το ζητούμενο των σχέσεων, στις οποίες ο καθένας είναι μοναδικός, ξεχωριστός και φυσικά ίσος απέναντι στον σύντροφό του.

Όλα αυτά βέβαια σε ένα κόσμο ιδανικό, μιας και η δική σου σχέση νιώθεις ότι απέχει πολύ από το ιδεατό που περιγράφεται παραπάνω. Οι φίλοι σου σε έχουν πει υπερβολική και ίσως ακόμα κι εσύ να έχεις πέσει στην ίδια παγίδα. Κι όμως, οτιδήποτε σου προκαλεί βάρος και δυσφορία, καλό θα είναι να μην το αγνοείς και να το λύνεις επί τόπου.

Φυσικά τα συμπεράσματα βγαίνουν από την παρατήρηση, διότι χωρίς δεδομένα δεν έχεις τίποτα. Και μιας και η ιδέα ότι ο καλός σου σε εκμεταλλεύεται και η σχέση σας δεν είναι επί ίσοις όροις έχει τρυπώσει στο μυαλουδάκι σου εδώ και καιρό, καλό θα ήταν να αναζητήσεις τα σημάδια εκείνα που θα επαληθεύσουν την υποψία σου, και τελικά να πάρεις τις αποφάσεις που πρέπει.

Σε θυμάται μόνο όταν θέλει κάτι:

Προφανώς το νόημα των σχέσεων είναι η συντροφικότητα, ο έρωτας, η αγάπη και το κοινό μέλλον. Όταν λοιπόν συνειδητοποιείς ότι η δική σου βασίζεται μόνο στις δικές του ανάγκες και ιδίως σε αυτές που σε αφορούν, τα πράγματα δεν είναι καλά. Επικοινωνεί για να ζητήσει χάρες, θεωρεί υποχρέωσή σου να κάνεις πράγματα για εκείνον, την ίδια στιγμή που εκείνος δεν βλέπει τίποτε άλλο πέρα από τον εαυτό του.

Είναι ανικανοποίητος:

Ο άντρας που σε εκτιμάει και σε αγαπάει πραγματικά, είναι ευγνώμων και μόνο που σε έχει στη ζωή του. Από εκεί και πέρα, ακόμα και το παραμικρό να κάνεις, θα το εκτιμήσει και θα στο δείξει. Δεν έχει σημασία τι. Ο καθένας ό, τι μπορεί και με τα μέσα που διαθέτει. Όταν λοιπόν η κριτική για τα λάθη που κάνεις είναι πιο συχνή από το «ευχαριστώ», σαν να είσαι υποχρεωμένη να τα κάνεις όλα αυτά, τότε μάλλον κάτι δεν πάει όντως καλά.

Δεν σου κάνει δώρα:

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ακριβές τσάντες ή παπούτσια. Ακόμα και ένα λουλούδι ή κάτι μικρό που απλά του θύμισε εσένα, είναι ικανό να σε κάνει να λιώσεις. Κι όμως, δεν δείχνει διατεθειμένος να σκεφτεί πώς θα σε κάνει χαρούμενη και πώς θα σου εκφράσει τον έρωτά του.

giphy

Απειλεί ότι θα σε αφήσει:

Σύμφωνα με την ψυχολογία, δεν υπάρχει καλύτερη τακτική για να καταστρέψεις τη σχέση σου, από τη συνεχή απειλή. Ένας άντρας που μονίμως σε απειλεί ότι θα σε αφήσει, σε θεωρεί δεδομένη και δεν φοβάται να σε χάσει. Γιατί κατά βάθος δεν πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί.

To σεξ υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα:

Έχεις επιχειρήσει αρκετές φορές να του κάνεις μία πιο σοβαρή κουβέντα, όπου θα του εκφράζεις τα παράπονά σου και φυσικά τη διάθεσή σου να βελτιώσετε κάποια πράγματα. Δυστυχώς όμως συναντάς τοίχο, και η μόνιμη αντιμετώπισή του είναι το… σεξ. Το οποίο είναι κομβικό για μία σχέση, αλλά όχι όταν λειτουργεί ως κάλυψη για όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.