Έχεις παρατηρήσει ότι όταν έχεις σχέση σε φλερτάρουν περισσότερο;

Έχεις παρατηρήσει ότι όταν έχεις σχέση σε φλερτάρουν περισσότερο;

Το παρατηρήσαμε κι εμείς και σου δίνουμε την εξήγηση!

Βιώσες μοναξιά για μήνες και χρόνια. Έπειτα από σκληρή αναζήτηση πλέον είσαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσεις ότι μάλλον βρήκες τον άνθρωπο που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Κόντρα λοιπόν στα σημεία των καιρών και κυρίως κόντρα στην πανδημία, κατάφερες επιτέλους να νιώσεις τη συντροφικότητα που τόσο σου είχε λείψει.

Παρατηρείς ωστόσο κάτι πολύ ιδιαίτερο από τη στιγμή που... έκανες σχέση, είτε την δημοσιοποιείς είτε όχι. Οι προτάσεις και το φλερτ που δέχεσαι είναι πολύ περισσότερο, από την εποχή που ήσουν single. Και δικαίως αναρωτιέσαι «Μα τώρα που έχω σχέση βρήκαν να μου την πέσουν όλοι;». Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν έχει απασχολήσει μόνο εσένα αλλά και τους ειδικούς, οι οποίοι θέλησαν να το εξηγήσουν με το βασικό τους όπλο... την έρευνα!

Ερευνητές λοιπόν, έκαναν ένα πείραμα, ανάμεσα σε γυναίκες, στις οποίες έδειξαν φωτογραφίες αντρών ή και μέρη αντρικών σωμάτων όπως για παράδειγμα τα χέρια. Παρατηρήθηκε λοιπόν, ότι οι περισσότερες όταν μάθαιναν τις βαθμολογίες των υπόλοιπων γυναικών, έτειναν να αλλάζουν τις απαντήσεις τους προκειμένου να συμφωνούν με την πλειοψηφία.

Το… φαινόμενο αυτό, ονομάζεται «mate choice copying», σε απλά ελληνικά «μίμηση του διπλανού», η οποία μπορεί να συμβαίνει ακόμα και υποσυνείδητα. Όταν για παράδειγμα ένας άντρας κυκλοφορεί με την κοπέλα του, αμέσως αποκτά τα χαρακτηριστικά του σωστού συντρόφου για τις υπόλοιπες γυναίκες (τρελή είναι αυτή που κάθεται μαζί του;) κάτι το οποίο αντίστοιχα συμβαίνει και με εμάς.

Ακριβώς αντίθετα, ένας άντρας που είναι μόνος ή ακόμα χειρότερα αρκετό καιρό μόνος, αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη δυσπιστία από το γυναικείο φύλο. Kαι κάπως έτσι, το ζήτημα των σχέσεων είναι απλά ένας φαύλος κύκλος. Τι να πεις...