Σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος στην ζωή της γυναίκας η οποία σηματοδοτείται από πολλές αλλαγές τόσο σωματικές όσο και ψυχολογικές.

Η προσωπική ιστορία κάθε γυναίκας, τα συμπτώματα που έχει καθώς και οι πεποιθήσεις της για τον ρόλο της ως μητέρα επηρεάζουν τα συναισθήματα της γύρω από το σώμα της αλλά και την σεξουαλικότητα της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αν και θεωρείται πλέον , απολύτως ασφαλές να κάνει μια γυναίκα σεξ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, υπάρχουν πολλά ζευγάρια που πιστεύουν πως αυτό θα είναι με κάποιο τρόπο επιζήμιο για το μωρό. Η αλήθεια είναι ότι εκτός και αν ο γιατρός έχει εντοπίσει κάποιο πρόβλημα με την εγκυμοσύνη δεν υπάρχει κανένα λόγος τα ζευγάρια που περιμένουν παιδί να μην συνεχίσουν μα απολαμβάνουν το σεξ. Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη το σεξ , σύμφωνα και με μελέτες δεν συνδέεται με ένα πρόωρο τοκετό ή αποβολή. Αν μη τι άλλο, αν νιώθετε σεξουαλική και έχετε διάθεση να κάνετε έρωτα αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την σχέση τόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και όταν έρθει το μωρό σας.