Τα καλά της ζωής του εργένη

Τα καλά της ζωής του εργένη

Η εργένικη ζωή έχει τα θετικά της στοιχεία.

Παρόλο που τις τελευταίες ημέρες σκέφτηκα πολύ όλες αυτές τις χαζές κινήσεις που έχω κάνει και με έχουν οδηγήσει στο να είμαι μόνος μες στο κατακαλόκαιρο, από την άλλη για να νιώσω καλύτερα έκανα μια λίστα με τις θετικές πλευρές της ζωής μου ως εργένης, την οποία αποφάσισα και να μοιραστώ μαζί σας.

Τώρα πια δε χρειάζεται να έχω το διαμέρισμά μου τακτοποιημένο στο maximum, καθώς δεν πρόκειται να έρθει το κορίτσι μου να μείνει μαζί μου, και έτσι μπορώ να ρίξω τα ρούχα μου στην πολυθρόνα του δωματίου μου και να πλύνω τα πιάτα την επόμενη ημέρα. Επίσης, μπορώ να δω στην τηλεόραση οτιδήποτε θέλω, χωρίς άγχος. Καθώς, είμαι εμμονικός με τον έλεγχο του τηλεκοντρόλ, όποτε είχα σχέση αναγκαζόμουν να κάνω συμβιβασμούς στην τηλεόραση που τώρα πια δεν είναι αναγκαίοι.

Τώρα πια δεν έχω, επίσης, καμία έξτρα ευθύνη. Δε χρειάζεται να πάω να την πάρω από το σπίτι της, ούτε να την πάω στο αεροδρόμιο, γιατί δεν έχει αυτοκίνητο και έχω full έλεγχο του χρόνου μου. Δε χρειάζεται να κανονίσουμε μαζί διακοπές και εξόδους, αλλά μπορώ να κάνω ό,τι θέλω και όποτε το επιθυμώ. Μπορώ επίσης να φλερτάρω ασταμάτητα και να μπω στη διαδικασία να κυνηγήσω κάποια, ακόμη και αν δεν καταλήξει πουθενά. Μπορώ, δηλαδή, να ζήσω το καλοκαίρι μου ως κυνηγός.

Τα οικονομικά μου σαφώς βελτιώθηκαν, καθώς η ζωή του εργένη είναι πιο οικονομική. Πια πληρώνω μόνο για εμένα, δεν έχω κοινές υποχρεώσεις και δεν χρειάζεται να αγοράζω δώρα σε επετείους και γιορτές, ούτε να κανονίζω ακριβά δείπνα (στο σύνολο, δηλαδή, γλυτώνω αρκετά χρήματα).

Τέλος, είναι μια ευκαιρία να τα βρω καλύτερα με τον εαυτό μου, να κάνω ενδοσκόπηση, να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους, να επισκεφτώ νέα μέρη, να αναπτύξω ταλέντα, να αφοσιωθώ στην εργασία μου. Όλα αυτά φυσικά και μπορούσα να τα κάνω και πριν, αλλά τώρα έχω τη δυνατότητα της αφοσίωσης 100% σε εμένα και μόνο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω.