Οι τρεις θεμελιώδεις λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις αποτυγχάνουν (και μάλλον και η δική σου)

Οι τρεις θεμελιώδεις λόγοι για τους οποίους οι σχέσεις αποτυγχάνουν (και μάλλον και η δική σου)

Oι τρεις άξονες στους οποίους κινείται μία σχέση, είναι και αυτοί που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσπάθεια και αφοσίωση. 

Οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και μόνο έτσι θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε. Αν τις φροντίσεις και τις περιποιηθείς θα ανθίσουν και θα σου προσφέρουν σπουδαία πράγματα, αν τις παρατήσεις θα μαραθούν και πιθανότατα να οδηγηθούν στην καταστροφή. Αυτό λοιπόν συμβαίνει και με κάθε σχέση που αποτυγχάνει, η οποία μπορεί να είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, αλλά καλώς ή κακώς στην πορεία κάτι χάλασε.

Πολλές φορές έχεις στύψει το μυαλουδάκι σου για να βρεις τι μπορεί να έφταιξε και γιατί συνέβη αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι απαντήσεις βρίσκονται-όχι εκεί έξω-αλλά στον ίδιο σου τον εαυτό. Στα λάθη που έκανες και δεν συνειδητοποίησες και στα προβλήματα που έβλεπες και προσπαθούσες να μη βλέπεις.

Και επειδή το θέμα σε αφορά-και φυσικά μας αφορά και εμάς-πολύ, καταλήξαμε στους τρεις θεμελιώδεις νόμους για τους οποίους οι σχέσεις τελικά καταστρέφονται… οι οποίοι αν το καλοσκεφτείς… περικλείουν και όλους τους άλλους!

Η άρνηση αποδοχής του άλλου

Είναι η παγίδα στην οποία πέφτουμε όλοι ή… σχεδόν όλοι! Στην αρχή μιας σχέσης έχουμε την τάση να αγνοούμε μικρές λεπτομέρειες, είτε από έρωτα, είτε από ενθουσιασμό, είτε από όλα μαζί. Στη συνέχεια ωστόσο, και όσο ο καιρός περνάει, έρχονται στην επιφάνεια άλλα προβλήματα ή μάλλον έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα που προϋπήρχαν αλλά το πάθος κάλυπτε. Είναι ακριβώς η στιγμή, που συνειδητοποιούμε ότι το τόσο ιδανικό μας ταίρι, δεν είναι τελικά αυτό που πιστεύαμε, και ότι σε περίπτωση που συνεχίσει να… είναι έτσι, η σχέση έχει ημερομηνία λήξης. Και σε ρωτάω εγώ: Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ένας άνθρωπος, ιδίως αν δεν το θέλει; Επίσης, μήπως αυτός σου έδειξε τον πραγματικό του χαρακτήρα εξ’ αρχής, κι εσύ απλά δεν πρόσεχες τις λεπτομέρειες; Μήπως απλά αρνείσαι να αποδεχθείς τον άλλο έτσι όπως ακριβώς είναι και είσαι διατεθειμένη να κάνεις τα πάντα προκειμένου να τον αλλάξεις; Λυπάμαι αλλά μόλις έχασες!

Διάβασε περισσότερα στην παρακάτω gallery: