Μήπως είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου; Πώς θα το καταλάβεις

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μήπως είσαι ερωτευμένη με τον κολλητό σου; Πώς θα το καταλάβεις

Οι ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον εαυτό σου.

Όταν μεγαλώνεις δίπλα σε ένα άτομο το οποίο είναι ταυτόχρονα ένας από τους καλύτερούς σου φίλους ουσιαστικά γνωρίζει τα πάντα για σένα, αφού του έχεις ανοιχτεί πλήρως στην πάροδο του χρόνου. Η άμεση-καθημερινή επαφή που έχετε όλο αυτό το διάστημα δημιουργεί αυτομάτως έντονα συναισθήματα κυρίως αγάπης και πολύ παρόμοια με αυτά του έρωτα.

Και κάπως έτσι, πιάνεις ξαφνικά τον εαυτό σου να τον σκέφτεται συνέχεια, ίσως όχι και τόσο φιλικά. Είσαι άραγε ερωτευμένη μαζί του ή νιώθεις έτσι λόγω καταστάσεων που σας έφεραν πιο κοντά; Μπερδεμένες σκέψεις, άγχος και φόβος σε κυριεύουν, αφού το μόνο που δεν θες είναι να χαλάσει η φιλία σας. Απολύτως λογικό.

Η αμφισβήτηση των αισθημάτων που τρέφεις για τον καλύτερό σου φίλο είναι μια πολύ συχνή και δύσκολα συναισθηματική κατάσταση, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων. Ωστόσο οφείλεις να σκεφτείς αν θες απλά να ζήσεις στο έπακρο μια ρομαντική σχέση με όλες τις συνέπειες, δηλαδή ακόμη κι αν καταλήξεις να χάσεις οριστικά τον κολλητό σου.

Αν λοιπόν βρεθείς ποτέ σε αυτή την αμήχανη φάση, οφείλεις να θέσεις στον εαυτό σου τις εξής ερωτήσεις:

1) Εάν είχες σχέση μαζί του, τι είδους σχέση θα ήταν αυτή;

Μήπως είναι πρόσφατα χωρισμένος και θέλει μια νέα ευφήμερη σχέση; Τρέφει τα ίδια αισθήματα για εσένα; Έχετε ίδιες προσδοκίες; Αυτά είναι μερικά από όλα όσα πρέπει να σκεφτείς πριν προχωρήσεις τη φιλία σας σε ερωτικό επίπεδο.

2) Είσαι βέβαιη πως δεν σε ελκύει το «απαγορευμένο»;

Πρέπει να βεβαιωθείς ότι είσαι πραγματικά ερωτευμένη με τον κολλητό σου και όχι με την ιδέα της κατάκτησης του «απαγορευμένου». Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλξη για όσα δεν μπορούμε να έχουμε αυξάνει έντονμα την επιθυμία, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

3) Τον εμπιστεύεσαι αρκετά;

Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό στοιχείο ανάμεσα σε δύο συντρόφους. Τον εμπιστεύεσαι αρκετά και απόλυτα; Έχει κλονιστεί ποτέ η πίστη σου σε εκείνον; Σε έχει προδώσει ποτέ ως φίλος; Όλα αυτά αποτελούν σημαντικό παράγοντα για να έρθετε ακόμη πιο κοντά.

4) Σε κάνει ευτυχισμένη;

Εν τέλη, αυτό που πρέπει να σκεφτείς περισσότερο από οτιδήποτε είναι εάν αυτός ο άνθρωπος σε κάνει ευτυχισμένη. Αν είναι πάντα δίπλα σου όταν τον έχεις ανάγκη, εάν σε στηρίζει, εάν νιώθεις ότι γίνεσαι καλύτερη δίπλα του, τότε ναι έχεις κάθε λόγο να συνάψεις σχέση μαζί του.

Δες επίσης: 10 tips για να διατηρήσεις μια υγιή σχέση με τον σύντροφό σου

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com