Το χιούμορ σύμμαχος μας στην αντιμετώπιση του στρες

Το χιούμορ σύμμαχος μας στην αντιμετώπιση του στρες

Η καλή αίσθηση του χιούμορ μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους σας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του στρες και του άγχους.

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα που σχετίζονται με το υπερβολικό άγχος έχουν την τάση να παίρνουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τα προβλήματα τους πάρα πολύ σοβαρά. Μικρά και επουσιώδη γεγονότα συχνά μεγεθύνονται σε μείζονα στρεσογόνα γεγονότα. Ο ρόλος του χιούμορ σε αυτήν την περίπτωση έγκειται στο ότι βοηθά τα άτομα να βάλουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση. Επιπλέον, βοηθά να δει κανείς τις αδυναμίες του και τους περιορισμούς του σαν κομμάτια της ανθρώπινης φύσης του και όχι σαν ένδειξη της ανεπάρκειας του.

Προσπαθώντας να δείτε τις καταστάσεις της ζωή σας με χιούμορ και γέλιο αντί να τις υπερμεγενθύνετε θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τόσο την δική σας διάθεση όσο και την διάθεση των γύρω σας. Η ικανότητα σας να γελάτε με τον εαυτό σας και τα πράγματα που σας συμβαίνουν θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τε επίπεδα στρες που βιώνετε και θα κάνουν την ζωή σας πιο διασκεδαστική. Επιπλέον, το χιούμορ σας βοηθά να συνδεθείτε με τους άλλους καθώς οι άνθρωποι ανταποκρίνονται καλύτερα στα χαμόγελα και στην καλή διάθεση αυτών που είναι γύρω τους.