Μάθε να φεύγεις

Νατάσσα Σχοινά
Μάθε να φεύγεις

Μερικές φορές, η πιο δύσκολη επιλογή είναι και η πιο σωστή.

Να το ακούς το ένστικτό σου. Ξέρει. Όσες φορές κι αν πας να του προβάλεις τη λογική, ακόμα κι αν αυτή φαντάζει ως η μόνη σωστή επιλογή, μάθε να της κλείνεις την πόρτα. Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα δεις. Το σωστό και το λάθος τα ξέρεις μέσα σου.

Έτσι είναι στις σχέσεις. Έτσι είναι στα οικογενειακά. Έτσι είναι στα επαγγελματικά. Όπου κι αν είσαι, πρέπει να είσαι στο 100%. Όχι με το ένα πόδι έξω.

Προστάτευσε την ενέργειά σου

Όταν κάτι σε «τρώει», σου ρουφάει την ενέργεια. Δε σε αφήνει να μεγαλουργήσεις. Δε σε αφήνει να απολαύσεις. Δε σε αφήνει να ζήσεις.

Αν πιστεύεις ότι η δήλωση είναι υπερβολική, ξανασκέψου το. Τα σημαντικά κομμάτια της ζωής σου έχουν δύναμη πάνω σου.

sxeseis xorismos5

Τοξική σχέση, η επόμενη μέρα! Είσαι έτοιμη να φλερτάρεις ξανά; Πώς θα το καταλάβεις

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου

Όταν είσαι με έναν άνθρωπο, δεν πρέπει να έχεις αμφιβολίες. Αν έχεις, ψάξε το. Κάτι σημαίνει. Ακόμα κι όταν φαινομενικά δε βλέπεις κάποιο πρόβλημα. Ειδικά τότε. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

Δεν υπάρχουν συμβόλαια στις σχέσεις. Κάτι που ξεκίνησε γεμάτο προδιαγραφές, μπορεί να αποδειχτεί σκάρτο. Να του έδωσες ευκαιρίες, αλλά αυτές να απέτυχαν. Ή απλά να μη σε καλύπτει. Το θέμα είναι να αναγνωρίσεις τα σημάδια και να τα αποδεχτείς. Δύο πολύ δύσκολα βήματα.

Αν υπάρχει αγάπη και θέληση, προσπάθησε να λύσεις το πρόβλημα. Αν, όμως, δε λύνεται, αυτή είναι η απάντησή σου και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις. Όσο δύσκολος και να είναι.

couple89

Έχεις μακροχρόνια σχέση; Tέσσερα tips για να τη διατηρήσεις «ζωντανή»!

Βάλε προτεραιότητες

Σκέψου τι είναι σημαντικό για εσένα. Βάλε τις προτεραιότητές σου. Ακόμα κι αν αυτές σου μοιάζουν παράλογες. Για να υπάρχουν, κάποια ανάγκη σου πρέπει να ικανοποιήσεις.

Πάνω απ’ όλα να σέβεσαι τον εαυτό σου. Καθημερινά και αδιάκοπα. Περνάς καλά; Γίνεται η ζωή σου καλύτερη μένοντας εκεί που είσαι; Ή απλά υπομένεις σε μία συνήθεια;

Χαίρεσαι όταν ξυπνάς το πρωί ή η ζωή έχει γίνει μία αγγαρεία; Να θυμάσαι… Δεν είσαι εγκλωβισμένη. Μπορείς -και πρέπει- ανά πάσα στιγμή να κάνεις το καλύτερο για σένα.




Μήπως δεν είσαι πια ερωτευμένη μαζί του; Όλες οι ενδείξεις

Μάθε να φεύγεις

Αν δε σε σέβονται, αν δε σε εκτιμούν, γιατί να μείνεις; Αν η αξία σου δεν αναγνωρίζεται, πήγαινε εκεί που δεν μπορούν χωρίς αυτήν. Αν δε βλέπεις με πράξεις, γιατί να κάθεσαι να μαντεύεις;

Μη μετανιώνεις για ό,τι έγινε. Μη βασανίζεται για τη λάθος επιλογή. Έκανες αυτό που πίστευες καλύτερο τη δεδομένη στιγμή. Σήμερα πιθανώς να διάλεγες διαφορετικά. Για τότε, όμως, για κάποιον λόγο την έκανες.

Μάθε να πηγαίνεις παρακάτω. Δεν μπορείς να αλλάξεις το παρελθόν. Μπορείς να αλλάξεις το παρόν. Να φτιάξεις το μέλλον.

Αρκεί να θες. Να τολμάς. Να αλλάζεις.