Μικρά μυστικά για μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση

Όλα όσα πρέπει να κάνεις για να εξασφαλίσεις την κοινή σας πορεία.

Ο έρωτας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Για την ακρίβεια το να βρεις το άλλο σου μισό ή τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι ευτυχισμένη σε καθημερινή βάση είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα. Ως γνωστόν, οι σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια και από τους δύο για να έχουν αντοχή και εξέλιξη στο πέρασμα του χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό οι σύντροφοι να έχουν κατανόηση, ειλικρίνεια, αγάπη και να στηρίζουν ο ένας τον άλλον. Υπάρχουν ωστόσο μερικοί άτυποι κανόνες τους οποίους αν εφαρμόσεις μπορείς να περιμένεις θετικές εξελίξεις στην σχέση σου.

Tips για να διατηρήσεις «ζωντανή» τη σχέση

1) Ακολούθησε το ένστικτό σου

Όταν νιώθεις κάτι, φρόντισε να το επικοινωνείς με το σύντροφό σου. Άκου το ένστικτο και την καρδιά σου και μην ντρέπεσαι ποτέ για τα συναισθήματά σου. Η ειλικρίνεια και η καλή επικοινωνία είναι θεμέλια μιας υγιούς σχέσης.

2) Εστίασε στα θετικά

Δες τα θετικά της σχέσης σου και μην κάνεις focus συνεχώς σε τυχόν ελαττώματα του συντρόφου σου. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους παραμένεις σε αυτή τη σχέση οπότε εστίασε εκεί την προσοχή σου.

3) Μην περιμένεις να είναι όλα όπως στην αρχή

Οι σχέσεις εξελίσσονται και αλλάζουν στο πέρασμα του χρόνου. Μπορεί κάποιες στιγμές να νιώθεις πως ο έρωτας δεν είναι ίδιας έντασης όπως στις αρχές της γνωριμίας σας ωστόσο αυτό δεν ισχύει απόλυτα. Μια μακροχρόνια σχέση απαιτεί πολλά για να ευδοκιμήσει όπως κατανόηση, αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμός.

4) Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου φοβούμενη πως θα πληγωθείς

Αρκετές γυναίκες έχουμε βιώσει άσχημα συναισθήματα και έχουμε αναπτύξει διάφορες φοβίες μέσα σε παλαιότερες σχέσεις μας. Μεγάλο ποσοστό τείνει να συγκρίνει τους επόμενους συντρόφους με άλλα άτομα και φοβάται να εκδηλώσει ανοιχτά τα συναισθήματά του. Μην υποπέσεις σε αυτό το λάθος γιατί θα φέρεις τα αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά.

5) Να είσαι πάντοτε ειλικρινής ακόμη κι αν πληγώσεις

Είναι προτιμότερο να πεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια στον αγαπημένο σου για ένα θέμα παρά να σκαρφιστείς δικαιολογίες και ψέματα που εν τέλη δεν θα εκτιμηθούν.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ