Καλοκαίρι στην Αθήνα: Τα ραντεβού που αξίζει να δώσεις φέτος με την παρέα

Καλοκαίρι στην Αθήνα: Τα ραντεβού που αξίζει να δώσεις φέτος με την παρέα

 Tα καλοκαιρινά ραντεβού στην πόλη δίνονται για να μας φέρνουν κοντά.

Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, η διάθεσή μας ακολουθεί την ίδια ανοδική πορεία. Το φετινό καλοκαίρι είναι επιτέλους εδώ και η… όρεξή μας έχει ανοίξει για ατελείωτους περιπάτους στην πόλη και για after work συναντήσεις με τις κολλητές ή τον αγαπημένο μας, αφού όσο κουρασμένες και αν είμαστε μετά το γραφείο, δεν μπορούμε με τίποτα να καθίσουμε στο σπίτι και να μην ακολουθήσουμε τις επιθυμίες μας.

Έτσι και αλλιώς, το καλοκαίρι για εμάς είναι εκ των πραγμάτων μία συναρπαστική εποχή που μας παρασύρει να εξερευνήσουμε τις «κρυφές» ομορφιές της Αθήνας, να απολαύσουμε τα γραφικά σημεία της, να ζήσουμε λίγο λες και είμαστε τουρίστριες στην ίδια μας την πόλη. Τα καλά νέα είναι πως έχοντας τον καιρό «σύμμαχό» μας, τίποτα δεν μας εμποδίζει από το να βιώσουμε ανεπανάληπτες καλοκαιρινές εμπειρίες, παρέα με τα πρόσωπα που αγαπάμε περισσότερο στον κόσμο.

Διότι αν μας δίδαξαν κάτι όλοι αυτοί οι μήνες που περάσαμε στο σπίτι, είναι πως οι στιγμές που έχουν πραγματικά αξία για εμάς, είναι εκείνες που τις μοιραζόμαστε με τους δικούς μας ανθρώπους. Διότι είτε είναι υπέροχες, είτε δύσκολες και «τσαλακωμένες», δεν παύουν να είναι οι δικές μας στιγμές, αυτές που μας φέρνουν κοντά και κάνουν ακόμη πιο δυνατές τις σχέσεις μας.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα με τα ραντεβού που αξίζει να δώσουμε φέτος με την παρέα ή τον αγαπημένο μας, απολαμβάνοντας την παρουσία τους, συντροφιά με την αγαπημένη μας μπύρα, το στοιχείο-«κλειδί» που «απογειώνει» γευστικά την κάθε μας στιγμή!

Ραντεβού στο παραθαλάσσιο στέκι με τις αυθεντικές ελληνικές γεύσεις

Ας είμαστε ειλικρινείς. Κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της έχει ένα συγκεκριμένο καλοκαιρινό στέκι, εκεί που πηγαίνει όταν δεν μπορεί να βρει κάποια εναλλακτική, γιατί είναι το μέρος που γνωρίζει καλά και εμπιστεύεται. Πρόκειται για το παραθαλάσσιο ταβερνάκι ή το μικρό μεζεδοπωλείο κάπου στο κέντρο της πόλης, το οποίο μας κάνει να δραπετεύουμε από την Αθήνα, να αισθανόμαστε λες και βρισκόμαστε σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί. Εφόσον, λοιπόν, οδεύουμε προς την «καρδιά» του καλοκαιριού, τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε από το να ανανεώσουμε το ραντεβού μας με το αγαπημένο μας στέκι; Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα έχουμε τη δυνατότητα να γευτούμε ελληνικές αυθεντικές γεύσεις, αλλά θα ανακαλέσουμε επίσης μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές που έχουμε ζήσει μαζί στο συγκεκριμένο σημείο.

rantevou2

Ραντεβού για μία ρομαντική γαστρονομική εμπειρία στο μπαλκόνι μας

Όταν το ραντεβού είναι ανάμεσα σε εμάς και το άλλο μας μισό, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος συνάντησης από το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Διαμορφώνοντας το μπαλκόνι μας σε ένα καλοκαιρινό «καταφύγιο», τοποθετώντας γλάστρες και φαναράκια, λαμπάκια με θερμό φως γύρω από τα κάγκελα και αναπαυτικές μαξιλάρες, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχουμε δημιουργήσει το κατάλληλο σκηνικό για ένα ρομαντικό δείπνο κάτω από τον έναστρο ουρανό της πόλης. Όσο για το μενού της βραδιάς, μπορούμε να τολμήσουμε πρωτότυπες συνταγές από έθνικ κουζίνες ή να δημιουργήσουμε εύκολα πιάτα θαλασσινών, τα οποία θα συνδυάζονται άψογα με τη φρουτώδη γεύση, τον έντονα αρωματικό χαρακτήρα και την ήπια πικράδα της αγαπημένης μας ΑΛΦΑ Weiss, της αφιλτράριστης μπύρας, την οποία επιλέγουν όσοι ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό.

rantevou3

Ραντεβού στο κέντρο της πόλης για μία απολαυστική street food εξερεύνηση

Εδώ και πολλά χρόνια, η ελληνική πρωτεύουσα έχει εξελιχθεί στη «Μέκκα» του street food. Ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας έχουν ανοίξει πολλά μικρά καταστήματα με οικονομικές street food επιλογές από όλο τον κόσμο, τα οποία μας παρακινούν να διευρύνουμε τους γαστρονομικούς μας ορίζοντες, δοκιμάζοντας πρωτότυπες και λαχταριστές συνταγές από μακρινές χώρες. Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε από το να συναντηθούμε με σκοπό να ανακαλύψουμε αυτά τα σημεία; Μάλιστα, αν έχουμε δώσει ραντεβού με κάποιο νέο πρόσωπο, το οποίο θέλουμε να γνωρίσουμε καλύτερα, μία απολαυστική street food εξερεύνηση συνιστά έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο να έρθουμε κοντά του, μέσω του φαγητού. Γεμιστά μπέγκελ, τραγανιστά φαλάφελ, χορταστικά vegan bowls, ζουμερά bao bans, χαβανέζικο, βιετναμέζικο και φυσικά, ταϊλανδέζικο. Όλα τους μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε στον ανεξερεύνητο street food χάρτη της πόλης μας!

rantevou4

Ραντεβού για ένα παρεΐστικο γευστικό πικνίκ υπό τον ήχο των κυμάτων

Υπάρχουν κάποια Σαββατοκύριακα που η παρέα είναι ολίγον τι διχασμένη. Οι μισοί θέλουν να πάνε οπωσδήποτε στη θάλασσα, ενώ οι υπόλοιποι θα προτιμούσαν να περάσουν το μεσημέρι σε κάποιο ταβερνάκι της πόλης. Γιατί, λοιπόν, να μην βρίσκαμε μία λύση, η οποία δεν θα άφηνε κανέναν παραπονεμένο; Έτσι και αλλιώς, τα καλοκαιρινά ραντεβού στην πόλη δίνονται για να μας φέρνουν κοντά, όχι για να μας κάνουν να τσακωνόμαστε για ένα ζήτημα που θα έχουμε ξεχάσει την αμέσως επόμενη ημέρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ιδανική λύση για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, είναι να πραγματοποιήσουμε ένα πικ νικ υπό των ήχο των κυμάτων. Μπορεί να χρειάζεται λίγη προετοιμασία, μέχρι να οργανώσουμε ποιος θα φέρει το ψυγειάκι με τις μπύρες, ποιος τον εξοπλισμό (ομπρέλες, καρέκλες, ψάθες κλπ.) και με πόσα αυτοκίνητα θα πάμε, όμως είναι μία διαδικασία που θα μας φέρει κοντά για έναν κοινό σκοπό: Να περάσουμε όμορφες στιγμές παρέα!

rantevou5

Όποια από τις παραπάνω προτάσεις και αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε με την παρέα, τη σχέση ή το νέο μας φλερτ, αυτό που έχει σημασία να θυμόμαστε είναι πως τα καλοκαιρινά ραντεβού στην πόλη, αποτελούν πολύτιμες ευκαιρίες για να αναπληρώσουμε τον κοινό χρόνο που χάσαμε τους προηγούμενους μήνες, να ζήσουμε στιγμές που θα μετατραπούν στις μελλοντικές μας αναμνήσεις. Μπορεί το φαγητό να παίζει «πρωταγωνιστικό» ρόλο σε κάθε περίσταση όμως, όλοι ξέρουμε πως είναι μόνο η αφορμή για να απολαύσουμε ο ένας τη συντροφιά του άλλου, κάνοντας σχέδια για τους επόμενους μήνες και τσουγκρίζοντας τα μπουκάλια μας με την παγωμένη μπύρα ΑΛΦΑ!