Couples night: Οι foodie εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα στην πόλη

Couples night: Οι foodie εμπειρίες που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα στην πόλη

Τι μπορούμε να κάνουμε για να αναβαθμίσουμε αυτές τις στιγμές;

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως διανύουμε την πιο αισιόδοξη περίοδο του χρόνου. Ακόμη και αν η καθημερινότητα κυλάει με τους γνώριμους, γρήγορους ρυθμούς της, ακόμη και αν ο «μαραθώνιος» των υποχρεώσεων δεν σταματάει ποτέ, ακόμη και αν βιώνουμε ακόμη τις επιπτώσεις της νέας πραγματικότητας, ο καιρός είναι «σύμμαχός» μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, προσπαθούμε να βρίσκουμε κάθε μέρα τη διάθεση για βόλτες στην πόλη, για απρόβλεπτες απογευματινές συναντήσεις μετά το γραφείο και ατελείωτο άραγμα στην ταράτσα ή το μπαλκόνι, παρέα με τους φίλους ή τον αγαπημένο μας.

Βλέπεις, η αλήθεια είναι πως ακόμη και αν η Αθήνα φημίζεται για τις hype γειτονιές της, τα «ψαγμένα» στέκια, τα εστιατόρια και τα μπαρ της, βαθιά μέσα μας ξέρουμε πως καμία έξοδος δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καλοκαιρινές βραδιές που μας βρίσκουν στο μπαλκόνι, δίπλα στους ανθρώπους που αγαπάμε. Είναι οι δικές μας στιγμές, όπου το soundtrack της βραδιάς διαμορφώνεται σύμφωνα με τη διάθεση των παρευρισκόμενων και κάνει «άλματα» από την jazz στο ρεμπέτικο, οι στιγμές που κάνουμε σχέδια και όνειρα για το μέλλον, οι στιγμές που γεμίζουν με ατελείωτες εκ βαθέων συζητήσεις και μας βρίσκουν να τσουγκρίζουμε τις μπύρες μας, ενώ το μπαλκόνι μετατρέπεται σε ένα ταβερνάκι, σε κάποιο μακρινό, φανταστικό νησί.

Και ρωτώ: Τι μπορούμε να κάνουμε για να αναβαθμίσουμε αυτές τις στιγμές; Τι είναι αυτό που λείπει για να «απογειώσουμε» τις καλοκαιρινές στιγμές στην ταράτσα ή το μπαλκόνι συντροφιά με το άλλο μας μισό; Για να βρούμε την απάντηση στην ερώτηση, το… στομάχι μας είναι το σημείο από το οποίο αξίζει να ξεκινήσουμε. Διότι όπως είναι γνωστό, ο έρωτας περνάει από το στομάχι και το φαγητό είναι το «συστατικό» που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους. Συνεπώς, μετατρέποντας αυτές τις καλοκαιρινές στιγμές σε απολαυστικές foodie εμπειρίες γεμάτες γεύση παρέα με μια δροσερή μπύρα ΑΛΦΑ, είναι σίγουρο πως η σχέση μας θα γίνει ακόμη πιο δυνατή.

foodies1

#1 Στήνουμε μία αυτοσχέδια καντίνα για λαχταριστά, σπιτικά hot dogs

Ας είμαστε ειλικρινείς. Όσο και αν απολαμβάνουμε τις ρομαντικές βραδιές με τον φίλο μας, έπειτα από το μεγάλο διάστημα που περάσαμε σπίτι, έχουμε ανάγκη να γίνουμε μέρος μίας μεγαλύτερης παρέας, να συναναστραφούμε με δικούς μας ανθρώπους, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε ή να… συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε, γιατί ξέρουμε πως αυτές είναι οι δικές μας στιγμές, οι στιγμές που κάνουν πιο ουσιαστικές τις σχέσεις μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, μπορούμε να κάνουμε από το να προσκαλέσουμε στην ταράτσα μας δύο φιλικά ζευγάρια για να απολαύσουμε όλοι μαζί γευστικά, σπιτικά hot dogs; Μπορούμε να προμηθευτούμε από το σούπερ μάρκετ τα κατάλληλα ψωμάκια, διαφορετικά είδη λουκάνικων, καθώς και τα απαραίτητα υλικά, τα οποία θα προσθέσουν λαχταριστές «πινελιές» στη βάση του hot dog μας. Δημιουργώντας στην ταράτσα μας μία αυτοσχέδια καντίνα, τοποθετώντας ένα τραπέζι πάνω στο οποίο θα υπάρχουν μπολ με τα υλικά που χρειαζόμαστε, ο καθένας θα μπορεί να φτιάχνει τον δικό του συνδυασμό και το κλίμα θα είναι πολύ πιο χαλαρό και παρεΐστικο για όλους. Ειλικρινά, τι καλύτερο υπάρχει από μία καλοκαιρινή βραδιά στην ταράτσα για hot dog και ΑΛΦΑ;

foodies2 copy

#2 Απολαμβάνοντας «πλούσια» πλατό με θέα τη νυχτερινή Αθήνα

Οι βραδιές που μας βρίσκουν με τον σύντροφό μας στο μπαλκόνι, δεν χρειάζονται πολλά για να γίνουν κινηματογραφικές, ακόμη και τις φορές που δεν είμαστε στα καλύτερά μας και η σχέση μας δοκιμάζεται από την κούραση και τις αναποδιές της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά, το αυθεντικά ρομαντικό σκηνικό της νυχτερινής Αθήνας, τα φώτα από τα γύρω παράθυρα, το ελαφρύ αεράκι που επιβάλλει ζακέτα, οι παρέες που περνούν κάτω στον δρόμο γελώντας και κουβεντιάζοντας, μας βοηθούν να «δραπετεύουμε» για λίγο από την πραγματικότητα και να κάνουμε στην άκρη όσα μας κρατούν σε απόσταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η επιλογή του φαγητού δεν πρωταγωνιστεί, αλλά έρχεται να συμπληρώσει γευστικά αυτές τις ξεχωριστές στιγμές. Ακριβώς για αυτό, ένα «πλούσιο» πλατό από εκλεκτά τυριά, αλλαντικά, σπιτικές dip φτιαγμένες από τα χεράκια μας, μαρμελάδες, τσάτνεϊ, sticks λαχανικών και κριτσίνια, συνιστά την ιδανική επιλογή για να συνοδεύσουμε την αγαπημένη μας μπύρα ΑΛΦΑ, η οποία είναι δροσερή, ευκολόπιοτη και ταιριάζει απόλυτα με όποια γεύση επιλέξουμε να προσθέσουμε στο πλατό μας.

foodies3

#3 «Ταξιδεύοντας» γευστικά τα καλοκαιρινά μεσημέρια της Κυριακής

Ομολογουμένως, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τα καλοκαιρινά μεσημέρια της Κυριακής, τα οποία μας βρίσκουν καθηλωμένους στο σπίτι, με το κλιματιστικό στους 21°C, επειδή δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε την υπόλοιπη παρέα στην παραλία. Η αλήθεια είναι πως η ζέστη σε συνδυασμό με τη σκέψη πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνουμε, από το να πηγαίνουμε από το κρεβάτι στον καναπέ και πάλι πίσω, μας κάνει να βαριόμαστε και πολλές φορές, ρίχνει τη διάθεσή μας. Ωστόσο, αντί να αφήσουμε τον γκρινιάρη εαυτό μας να βγει στην επιφάνεια, μπορούμε να μοιραστούμε με τον σύντροφό μας ένα λαχταριστό γεύμα στο μπαλκόνι, το οποίο θα μας «ταξιδέψει» σε κάποιο νησί της Ελλάδας, ενώ μέσω των γεύσεων και των αρωμάτων του, θα φέρει στο μυαλό μας εικόνες από ελληνικό καλοκαίρι! Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, λοιπόν, μπορούμε να βρούμε τις συνταγές για ματσάτα Φολεγάνδρου, κερκυραϊκό μπουρδέτο, ρεβυθάδα Σίφνου και λαδένια Κιμώλου. Εναλλακτικά, μπορούμε πάντα να τολμήσουμε πιο εύκολες και απλές επιλογές θαλασσιών πιάτων, που θα εμπλουτίσουν με νησιωτικές «νότες» το μεσημεριανό τραπέζι της Κυριακής. Τι θα λέγατε για μία γαριδομακαρονάδα;

foodies4

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως όσο δύσκολη ή παράξενη και αν γίνεται κάποιες φορές η νέα μας καθημερινότητα, πάντα στο τέλος της ημέρας υπάρχει ένα ξεχωριστό πρόσωπο, το οποίο περιμένει να μας πάρει αγκαλιά, για να «κλείσουμε» παρέα το 24ωρο και να τσουγκρίσουμε μαζί τις μπύρες μας, καθισμένοι αναπαυτικά στις πλαστικές καρέκλες του μπαλκονιού, με τα πόδια μας απλωμένα στα κάγκελα. Ακριβώς για αυτό, δεν πρέπει να αφήσουμε ούτε μία στιγμή από το φετινό καλοκαίρι, να πάει χαμένη. Διότι όλες αυτές οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τον άνθρωπό μας, ακόμη και εκείνες που δεν μας βρίσκουν στα καλύτερά μας, υπάρχουν για να μας θυμίζουν πως μερικοί άνθρωποι αξίζουν όντως μία θέση στη ζωή μας.

#stisstigmesmas

#alfabeer