6 εμπειρίες που αξίζει να βιώσεις με τους γονείς σου αυτό το καλοκαίρι

6 εμπειρίες που αξίζει να βιώσεις με τους γονείς σου αυτό το καλοκαίρι

 Αν χρειάζεσαι έμπνευση για να κάνεις την αρχή, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στη λίστα που έχω ετοιμάσει για εσένα.

Έχουν περάσει περίπου 14 χρόνια από τις τελευταίες διακοπές με τους γονείς μου και η αλήθεια είναι πως εκείνο το ταξίδι στην Πάρο, το αναπολώ μέχρι σήμερα με χαρά, νοσταλγία και συγκίνηση. Μπορεί, λοιπόν, τότε να ήμουν μία αντιδραστική έφηβη που θεωρούσε τους γονείς της uncool και αρνιόταν πεισματικά να συμμετέχει σε οτιδήποτε θεωρούνταν οικογενειακό -παρασύροντας δε και τη μικρή της αδερφή σε αυτή την «επανάσταση»- όμως, μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα πως οι γονείς μου είναι με διαφορά… τα πιο cool άτομα που έχω γνωρίσει.

Αυτές οι σκέψεις άρχισαν να περνούν από το μυαλό μου πριν από μερικές ημέρες, καθώς κοιτούσα μία οικογενειακή φωτογραφία από εκείνες τις διακοπές στην Πάρο. Και εκείνη η ξεθωριασμένη φωτογραφία στάθηκε η αφορμή να πάρω την απόφαση να αρχίσω να περνώ περισσότερο χρόνο με τους γονείς μου, δημιουργώντας μαζί τους νέες, δυνατές στιγμές και αναμνήσεις.

Το ίδιο ακριβώς σου προτείνω να κάνεις και εσύ, λοιπόν! Σε καλώ, δηλαδή, να επωφεληθείς από το φετινό καλοκαίρι για να γνωρίσεις ξανά από την αρχή τους γονείς σου, να δημιουργήσεις τις συνθήκες που θα σας φέρουν πιο κοντά, να απολαύσεις μαζί τους μοναδικές καλοκαιρινές εμπειρίες και ξεχωριστές στιγμές, οι οποίες θα κάνουν τη σχέση σας ακόμη πιο δυνατή. Αν χρειάζεσαι έμπνευση για να κάνεις την αρχή, αρκεί να ρίξεις μια ματιά στη λίστα που έχω ετοιμάσει για εσένα.

Συνεργαστείτε για έναν κοινό σκοπό που θα σας φέρει ακόμη πιο κοντά

Αποφάσισαν οι γονείς σου να βάψουν το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο; Θέλουν να απελευθερώσουν χώρο από την αποθήκη πετώντας άχρηστα αντικείμενα; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε μπορείς να γίνεις το πρόσωπο που θα τους βοηθήσει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Συμμετέχοντας σε κάποια από τις παραπάνω υποχρεώσεις, όχι μόνο θα τους διευκολύνεις, αλλά την ίδια ώρα θα έχεις την ευκαιρία να συνεργαστείς μαζί τους για έναν κοινό σκοπό, περνώντας μάλιστα και περισσότερο ποιοτικό χρόνο δίπλα τους. Να είσαι σίγουρη πως θα νιώσεις μεγάλη ικανοποίηση και θα αισθανθείς περήφανη και χαρούμενη με την απόφασή σου, όταν στο τέλος της ημέρας θα βγείτε όλοι μαζί στη βεράντα για να απολαύσετε λαχταριστούς, μαμαδίστικους μεζέδες και να τσουγκρίσετε τα μπουκάλια με τη μπύρα σας, επιβραβεύοντας ο ένας τον άλλον.

Προσκάλεσε τους γονείς σου σε μία γαστρονομική βραδιά στο μπαλκόνι

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο, το οποίο θα αισθανθεί περήφανο μόλις δοκιμάσει τα ψαγμένα, gourmet πιάτα που έχεις μάθει να φτιάχνεις από τότε που ζεις μόνη σου, αυτό είναι σίγουρα η μητέρα σου, η γυναίκα η οποία σου μετέδωσε την αγάπη της για τη μαγειρική και το καλό φαγητό. Ακριβώς για αυτό, μην χάσεις την ευκαιρία να προσκαλέσεις τους γονείς σου, σε μία γαστρονομική βραδιά στο μπαλκόνι σου, ξεδιπλώνοντας σε ένα «πλούσιο» μενού, το ταλέντο, τη δημιουργικότητα και τα μαγειρικά «κόλπα» που έχεις ανακαλύψει τα τελευταία χρόνια. Δημιούργησε τολμηρά food pairings, «πείραξε» τις διαχρονικές συνταγές που διδάχθηκες από τη μητέρα και τη γιαγιά σου και μην ξεχάσεις να συνοδεύσεις το καλοκαιρινό σας γεύμα και με τις κατάλληλες, δροσερές μπύρες. Σε ό,τι αφορά στο γεύμα με τους γονείς, πάντως, η ΑΛΦΑ είναι must κατά την άποψή μου. Και αυτό διότι η γεμάτη γεύση της ταυτίζεται με τη γεμάτη γεύση των πιο ωραίων αναμνήσεων που μένουν στο χρόνο, ενώ χάρη στην τέλεια μίξη των αρωμάτων της, είναι τόσο δυνατή, όσο οι δεσμοί που έχεις με τους δικούς σου ανθρώπους! Και αν η μαμά ζαλίζεται με ένα ποτηράκι μπύρα, μπορεί να δοκιμάσει την ΑΛΦΑ Xωρίς, χωρίς δεύτερη σκέψη!

Picture2

Σύστησε στους γονείς σου τον αγαπημένο σου foodie προορισμό

Αν οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής σε κάνουν να μην θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο στην κουζίνα, ώστε να ετοιμάσεις ένα άψογο γεύμα για τους δικούς σου, υπάρχει και άλλη λύση, η οποία θα ενθουσιάσει τους καλοφαγάδες της οικογένειας. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν σύστηνες στους γονείς σου τον αγαπημένο σου foodie προορισμό στην πόλη, δηλαδή το ψαγμένο εστιατόριο, το «κρυφό», γραφικό ταβερνάκι ή τη hip καντίνα που δεν… χορταίνεις να επισκέπτεσαι; Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δώσεις στους γονείς σου τη δυνατότητα να βιώσουν μία διαφορετική και απολαυστική foodie εμπειρία, αλλά την ίδια ώρα θα μοιραστείς τις αγαπημένες σου γεύσεις με τους ανθρώπους που αγαπάς πιο πολύ στον κόσμο.

Πραγματοποιήστε μια μονοήμερη απόδραση σε κάποιον κοντινό προορισμό

Μερικές από τις πιο όμορφες παιδικές σου αναμνήσεις, αφορούν πιθανότατα στα καλοκαιρινά πρωινά που μπαίνατε οικογενειακώς στο αυτοκίνητο, προκειμένου να κάνετε μια εξόρμηση σε κάποιον κοντινό παραθαλάσσιο προορισμό. Τι σας εμποδίζει, λοιπόν, να αναβιώσετε αυτή την οικογενειακή ανάμνηση; Μάλιστα, τώρα που διαθέτεις το δικό σου όχημα, μπορείς να αναλάβεις τον ρόλο του οδηγού και να μοιραστείς με την οικογένειά σου μία εκδρομή σε κάποιο μέρος που επισκεπτόσασταν μαζί, όταν ήσουν μικρή. Να είσαι σίγουρη πως στη διαδρομή, οι γονείς σου θα σε… «βομβαρδίσουν» με ιστορίες από το παρελθόν, τις οποίες πιθανότατα δεν θυμάσαι, ενώ μόλις φτάσεις στο μέρος που έχεις περάσει μερικές από τις πιο φωτεινές παιδικές σου στιγμές, θα ανακαλύψεις ξανά το παιδί που «κρύβεται» μέσα σου.

Picture3

Απολαύστε μία συζήτηση τσουγκρίζοντας στην υγεία των δικών σας στιγμών

Κλείνοντας, μια εμπειρία που θα σε φέρει πιο κοντά με τους γονείς σου, είναι να απολαύσεις μαζί τους μια ουσιαστική συζήτηση, παρόμοια με εκείνη που θα έκανες με τους πιο κοντινούς σου φίλους. Μέσα από την κουβέντα σας, θα αναπολήσετε τις καλές και τις δύσκολες στιγμές που έχετε περάσει μαζί, ενώ πιθανότατα εκείνοι θα σου θυμίσουν πόσο ατίθαση έφηβη ήσουν και εσύ, θα παραδεχτείς -επιτέλους- πως είχαν δίκιο για πολλές συμβουλές που σου είχαν δώσει… και τις οποίες είχες φροντίσει να μην ακολουθήσεις.

Το σίγουρο είναι πως στο τέλος της συνάντησης, θα κοιταχτείτε στα μάτια και ακόμη και αν δεν το πείτε φωναχτά, θα συμφωνήσετε πως αυτές είναι οι στιγμές που σας κρατούν ενωμένους. Έπειτα, θα σηκώσετε τα ποτήρια σας και θα τα τσουγκρίσετε, πίνοντας την αγαπημένη σας μπύρα ΑΛΦΑ, στην υγεία όλων αυτών των δικών σας στιγμών, των δύσκολων και των εύκολων, οι οποίες έχουν κάνει τους δεσμούς σας, ακόμη πιο δυνατούς!

#StisStigmesMAs

#AlfaBeer