5 ανησυχητικά προβλήματα που αγνοούν συχνά τα ζευγάρια

5 ανησυχητικά προβλήματα που αγνοούν συχνά τα ζευγάρια

Οι ενδείξεις που φανερώνουν ότι η σχέση σου μάλλον δεν οδεύει και τόσο καλά.

Όλες οι σχέσεις περνούν από καλές και κακές φάσεις. Αυτό είναι απόλυτα λογικό ειδικά όταν αναφερόμαστε σε μακροχρόνιους δεσμούς. Αρκετά ζευγάρια μάλιστα φτάνουν σε σημείο να μαλώνουν διαρκώς και για τα πάντα. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση θα τελειώσει άδοξα.

Αντίθετα μια μεγάλη κρίση ίσως υποδηλώνει πως χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια και από τους δύο συντρόφους για να βελτιωθούν τα πράγματα. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική γι' αυτό πρέπει να ζυγίζεις καλά τα πράγματα πριν πάρεις κάποια μεγάλη απόφαση στην προσωπική σου ζωή.



10 tips για να χτίσεις μια δυνατή σχέση με το νέο φλερτ

5 προβλήματα που κακώς αγνοούν τα ζευγάρια

via GIPHY

#1 Δεν περνάτε πλέον καλά μαζί

H δουλειά και οι λοιπές υποχρεώσεις δεν σταματούν ποτέ. Αν δεν μπορείς να θυμηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε ποιοτικό χρόνο μαζί ως ζευγάρι, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη σχέση. Είναι απαραίτητο να βρείτε λίγο προσωπικό χρόνο για δραστηριότητες που σας χαλαρώνουν και σας φέρνουν πιο κοντά.

#2 Στο σπίτι είστε σαν συγκάτοικοι

Δεν γελάτε, δεν κάθεστε να δείτε μαζί ταινίες ή να κάνετε κάτι σαν ζευγάρι. Αν φτάσεις στο σημείο να νιώθεις πως μένεις με συγκάτοικο και όχι με τον αγαπημένο σου, αποτελεί καμπανάκι ότι η σχέση ίσως περνάει σοβαρή κρίση.

#3 Έχει χαθεί η εμπιστοσύνη

Δεν νιώθεις ασφάλεια ή δέχεσαι συνεχώς κρίσεις ζήλιας από τον άνθρωπό σου. Όταν υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης, δημιουργούνται πολλές τριβές και καυγάδες στο ζευγάρι. Καλό θα ήταν να μιλήσετε και να εξηγήσετε τι ακριβώς σας ενοχλεί.

#4 Μιλάς περισσότερο στους φίλους σου παρά στον σύντροφό σου

Εάν δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάτι πολύ προσωπικό με τον άνθρωπό σου και προτιμάς να πάρεις τη γνώμη φίλων και γνωστών, τότε λυπάμαι που στο λέω αλλά η σχέση σου έχει πρόβλημα.

#5 Βλέπεις μόνο αρνητικά στη σχέση

Ακόμη κι αν ο σύντροφός σου κάνει κάτι καλό εσύ δεν παύεις να έχεις αρνητικά συναισθήματα για εκείνον. Αυτό από μόνο του αρκεί για να επισκεφθείτε έναν σύμβουλο ζευγαριών που θα σας βοηθήσει να έρθετε πιο κοντά και να βρείτε τι είναι αυτό που σας έχει απομακρύνει.

4 εμπόδια που μόνο μια αληθινή σχέση μπορεί να ξεπεράσει

Πηγή κεντρικής: unsplash.com