Μήπως βρίσκεσαι σε τοξική σχέση; 7 πράγματα που το αποδεικνύουν

Παυλίνα Μητροφάνη
Μήπως βρίσκεσαι σε τοξική σχέση; 7 πράγματα που το αποδεικνύουν

Μπορείς να διακρίνεις μια τοξική σχέση μέσα από πολλά σημάδια. Το θέμα είναι να τα δεις!

Η σχέση σου δεν πάει και πολύ καλά και τα συναισθήματα σου έχουν αρχίσει να γίνονται ανάμεικτα. Η λέξη ευτυχία έχει αρχίσει να ανήκει στο παρελθόν και το μόνο που σε περικλείει είναι το άγχος και η απογοήτευση γιατί αυτά που λαμβάνεις από την σχέση σου μάλλον δεν σου ταιριάζουν.

Κάτι σε κρατάει πίσω..

Παρ’όλα’ αυτά κάτι σε κρατάει και δεν φεύγεις, κι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να αναρωτηθείς πού βρίσκεσαι και γιατί τα συναισθήματα σου είναι τόσο μπερδεμένα. Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που σε κρατάει; Μήπως το πρόβλημα τελικά δεν είσαι εσύ αλλά η ίδια η σχέση και συγκεκριμένα το άτομο που έχεις δίπλα σου;

Δεν είναι ρομαντικός αλλά είναι ο ιδανικός! 4 ενδείξεις που θα σε πείσουν

Ήρθε λοιπόν η ώρα να σκεφτείς το ενδεχόμενο η σχέση σου να έχει εξελιχθεί σε τοξική. Πώς θα το καταλάβεις; Έχω συγκεντρώσει 7 περιπτώσεις που θα ξεδιαλύνει το τοπίο.

#1. Αισθάνεσαι άσχημα όλη την ώρα

Κοιμάσαι και ξυπνάς νιώθοντας ένα περίεργο συναίσθημα; Κοιτάζεις άλλα ζευγάρια που δείχνουν ευτυχισμένα και αναρωτιέσαι γιατί δεν μπορούσε να σου συμβεί αυτό το είδος της αγάπης; Μπορεί, αλλά πρώτα πρέπει να ανοίξεις το δρόμο για ...να σε βρει.

#2. Αποφεύγεις να λες αυτό που χρειάζεσαι γιατί δεν έχει νόημα

Όλοι έχουμε σημαντικές ανάγκες στις σχέσεις μας. Μερικές από αυτές είναι η σύνδεση, η εκτίμηση, η επικοινωνία, η αγάπη, το σεξ. Όταν αυτές οι ανάγκες αγνοούνται, το κενό τους θα μένει πάντα ως ένα μεγάλο αγκάθι στη σχέση σας

Αν οι προσπάθειές σου να μιλήσεις γι’ αυτό που χρειάζεσαι καταλήγουν σε έναν καυγά ή ανασφάλεια, ζήλια και τρέλα, τότε είτε θα θάψεις την ανάγκη είτε θα δυσανασχετείς συνεχώς... Και o κύκλος δεν θα τελεώνει ποτέ!

via GIPHY

#3. Όλη η δουλειά, η αγάπη, ο συμβιβασμός προέρχονται από σένα

Κανείς δεν μπορεί να παραμείνει σε μια σχέση αν είναι ο μόνος που παλεύει γι' αυτήν! Είναι μοναχικό και εξαντλητικό. Μη μένεις σε υποθετικές σκέψεις μιας ιδανικής σχέσης. Αποστασιοποιήσου, δες καθαρά και το μόνο που μένει να κάνεις είναι να ... φύγεις!

#4. Υπάρχει μια μάχη και είσαι μόνη σου. Πάλι.

Εσύ και ο σύντροφός σου είστε μια ομάδα. Πρέπει να ξέρετε ότι ό, τι κι αν συμβεί, έχετε ο ένας τον άλλον. Σε υγιείς σχέσεις, όταν κάποιος βάλλεται, ο άλλος στέκεται πλάι του και τον υπερασπίζεται με όποιο κόστος! Όταν είσαι εσύ εκείνη που πάντα μπαίνεις μπροστά σε κάθε πρόβλημα ώστε να βρεις λύση, τότε για ποιο λόγο να μένεις μ΄ έναν σύντροφο που απλώς... κάθεται και κοιτάει.



#5. Φυσική ή λεκτική κακοποίηση. Ή και τα δύο.

Δεν το διαπραγματεύομαι καν. Αν η κατάσταση έχει πάρει τέτοια τροπή μιλάμε καθαρά για τοξική σχέση και την έχεις αφήσει χθες. Ξέρεις ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Μην δέχεσαι τέτοιες καταστάσεις.

#6. Ό, τι κι αν περάσεις, περνάω χειρότερα.

Σε μια υγιή σχέση, και οι δύο άνθρωποι πρέπει να υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον. Σε μια τοξική σχέση όμως, ακόμα κι αν χρειάζεσαι υποστήριξη, το επίκεντρο θα είναι πάντα το άλλο άτομο. Κάποιες φορές μπορεί να σε βλέπει και ανταγωνιστικά και να βάζει το εγώ του πάνω από σένα.

#7. Τα ψέματα. Ω τα ψέματα!

Το ψέμα και η εξαπάτηση θα διαλύσει την εμπιστοσύνη που έχετε, σαν να μην ήταν ποτέ εκεί από την αρχή. Μια σχέση χωρίς εμπιστοσύνη μπορεί να μετατρέψει ισχυρούς, υγιείς ανθρώπους σε ανασφαλείς, ζηλιάρηδες και καχύποπτους.