Η καλή shopaholic είναι η single shopaholic

Η καλή shopaholic είναι η single shopaholic

Γιατί μπορεί να είναι απαράδεκτο να ξοδεύετε τόσα χρήματα σε (άχρηστα) αντικείμενα αλλά ο μόνος που θα το αποφασίσει είστε εσείς!

Μπορεί οι μαγαζάτορες να παραπονιούνται διαρκώς σε όλα τα δελτία ειδήσεων για την ανύπαρκτη κίνηση -παρά τις θεαματικές εκπτώσεις- αυτήν την εποχή των ισχνότατων αγελάδων και οι καταναλωτές να διαρρηγνύουν (δικαίως) τα (παλιά) ιμάτιά τους για τις απλησίαστες (παρά την πτώση τους, λόγω εκπτώσεων) τιμές και την οικονομική κρίση, αλλά, πρέπει να το παραδεχτείτε: το shopping σας παρασύρει όπως οι Σειρήνες τους συντρόφους του Οδυσσέα.

Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση ο Οδυσσεύς δεν είναι παρών να σας ταλανίζει τα αυτιά με non stop γκρίνια για τα υπέρογκα ποσά που σπαταλάτε σε «απαραίτητα» ψώνια, για τις πιστωτικές κάρτες σας που θα τις ξεχρεώνουν τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας και για τα πονεμένα πόδια του που τον σέρνετε τόσες ώρες στα μαγαζιά. Το shopping therapy είναι αποδεδειγμένα κατευναστικό, ακόμα και όταν το ταμείο είναι μείον και το πορτοφόλι βαρυγκομάει για κάθε ευρώ που ξεγλιστράει από μέσα του.

Τώρα που είσαι μόνη τουλάχιστον γλιτώνεις τη γκρίνια μια που τα μόνα πόδια που θα βγάλουν φουσκάλες είναι τα δικά σου. Δικές σου οι πατούσες, δικές σου οι κάρτες, δική σου και η ευθύνη.