Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να δείχνουν ευάλωτοι; Όλη η αλήθεια

Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να δείχνουν ευάλωτοι; Όλη η αλήθεια

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων τονίζουν ότι η κατανόηση και η έκφραση των συναισθημάτων μπορεί να είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν τη συνήθεια να «υψώνουν τοίχους» για να διατηρούν προστατευμένη τη συναισθηματική τους ευπάθεια. Έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι η κατάρριψη αυτών των τοίχων, η κατανόηση και η άμεση έκφραση των συναισθημάτων είναι τελικά το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση.

Συναισθηματικη ευπάθεια- Τι είναι και πώς μας επηρεάζει

Η Brene Brown, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Χιούστον που μελετά και ερευνά την ευπάθεια, την αποκαλεί «ο πυρήνας, η καρδιά, το κέντρο της ουσιαστικής ανθρώπινης εμπειρίας». Η ίδια έχει γράψει βιβλίο στο οποίο εξηγεί σε βάθος την ευπάθεια και συμβουλεύει τους ανθρώπους πώς να αφήνουν στην άκρη τις άμυνές τους.

14 σημάδια που δείχνουν ότι είστε έτοιμοι να συγκατοικήσετε



Αυτό που οι περισσότεροι από εμάς δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η ευαλωτότητα είναι το λίκνο των συναισθημάτων και των εμπειριών που λαχταρούμε. Η ευαλωτότητα σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η εσωτερική πηγή της αγάπης, της χαράς, του θάρρους, της ενσυναίσθησης και της δημιουργικότητας.

via GIPHY

Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν να δείχνουν ευάλωτοι- Η αλήθεια στο φως

Oι άνδρες δυσκολεύονται να δείξουν ευάλωτη θέση σε μια σχέση ενώ οι γυναίκες μερικές φορές χρειάζεται να καταλάβουν τι πραγματικά συμβαίνει στο μυαλό τους. Σύμφωνα με έναν ειδικό γνωριμιών, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος που κάποιος δυσκολεύεται συχνά να ανοιχτεί. Τα αρσενικά συχνά νιώθουν ότι αν δείχνουν τον αληθινό τους εαυτό, η σύντροφός τους μπορεί να μην τους βρίσκει πλέον τόσο ελκυστικούς.



Χώρισες; 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις (αλλά θα τα κάνεις ούτως ή άλλως)

Πηγή κεντρικής: freepik.com