Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου αν είσαι σε σχέση

Μαρία Ροδίτη
Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου αν είσαι σε σχέση

Ποιο είναι τελικά το μυστικό μιας χαρούμενης και υγιούς σχέσης;

Δεν υπάρχει manual για να δημιουργήσεις μια όμορφη και υγιή σχέση με τον σύντροφό σου. Πρέπει να πάθεις για να μάθεις, πρέπει να είσαι τυχερή, να βρεις τον σωστό άνθρωπο στη σωστή χρονική στιγμή και, βέβαια, να υπάρχει στη σχέση σεβασμός, αγάπη και αλληλοκατανόηση.

Σύμφωνα με τον Βρετανό life coach, Matthew Hussey, όμως, χρειάζεται και… κάτι ακόμα για να μπορείς να λες ότι έχεις την τέλεια σχέση. Για την ακρίβεια, πρέπει καθημερινά να κάνεις μία ερώτηση στον εαυτό σου, αν έχεις δεσμό.

Μήπως φταις εσύ που δεν ερωτεύεσαι; Τα 8 λάθη που κάνεις

Η μία και μοναδική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου

Ο Hussey δίνει συμβουλές σχέσεων στο TikTok καθημερινά και δημιουργεί άπειρα videos. Τη συγκεκριμένη συμβουλή, ωστόσο, που αφορά την ερώτηση που πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου σίγουρα δεν την έχεις ξανακούσει.

Πρόκειται για μια συμβουλή που κάνει τη σχέση πιο δυνατή, ενώ θα σε φέρει ακόμα πιο κοντά με τον σύντροφό σου.

https://www.instagram.com/p/CV74cAtpGoH/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η ερώτηση, λοιπόν, που – σύμφωνα με τον life coach- πρέπει να κάνεις καθημερινά στον εαυτό σου, αν είσαι σε σχέση, είναι η εξής: Ποιο είναι αυτό το ένα και μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνω για να προσθέσω αξία σήμερα στη ζωή του συντρόφου μου;

Όπως έχει επισημάνει σε συνέντευξή του ο Matthew Hussey, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου να απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Στην ουσία, κάνεις αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου σε μια προσπάθεια να μπεις πραγματικά στη θέση του αγαπημένου σου. Να δεις τι χρειάζεται, τι έχει ανάγκη στη ζωή του και πώς θα νιώσει καλύτερα σε καθημερινή βάση.

Εν ολίγοις, το «κλειδί» σε μία σχέση είναι η ενσυναίσθηση. Να μπορείς να συναισθανθείς τον άλλον, να φαντάζεται τι πραγματικά χρειάζεται, πώς αισθάνεται κάθε στιγμή.

Η ενσυναίσθηση είναι το μυστικό μια χαρούμενης σχέσης

Σύμφωνα με τον life coach, Matthew Hussey, όταν συμπονάς αυτόματα επέρχεται η ευτυχία στη σχέση. Όταν κάνεις ένα βήμα πίσω, όταν έχεις τη διάθεση να αντιληφθείς τι αισθάνεται ο σύντροφός σου, μόνο τότε εξελίσσεται και δυναμώνει η σχέση.



Μην ξεχνάς πως δεν είσαι μόνη σου σε αυτήν τη σχέση. Είστε δύο άνθρωποι μαζί, που και οι δύο έχετε ανάγκες και «θέλω». Η ενσυναίσθηση, λοιπόν, είναι αυτή που θα φέρει σε μια ισορροπία τον δεσμό σου με τον σύντροφό σου κάνοντας κι εσένα και εκείνον να νιώθετε χαρούμενοι.