Ο άντρας της ζωής μου! 9 συντάκτριες, 9 διαφορετικές ιστορίες, 9 αφορμές για ν΄ αλλάξει η ζωή σου

Ο άντρας της ζωής μου! 9 συντάκτριες, 9 διαφορετικές ιστορίες, 9 αφορμές για ν΄ αλλάξει η ζωή σου

Σήμερα, 19 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα, γιορτάζουμε τους άντρες της ζωής μας μ' ένα αφιέρωμα από καρδιάς. Όχι, δεν θέλουμε ο άντρας της ζωής μας να είμαστε εμείς, θέλουμε εκείνους τους άντρες που στέκονται δίπλα μας και μας αγαπούν!

«Ο τέλειος άντρας, ο άντρας ο σωστός...», που λέει και το τραγούδι. Υπάρχει τελικά; Κι αν ναι, πώς μπορούμε να τον διακρίνουμε;

Το ανδρικό πρότυπο είναι μια πολύ υποκειμενική έννοια (όπως και πολλά άλλα πράγματα σε αυτή τη ζωή). Για άλλες γυναίκες ο ιδανικός άντρας κρίνεται από την εξωτερική εμφάνιση, για κάποιες άλλες από τον εσωτερικό του κόσμο. Οι περισσότερες βέβαια συγκλίνουν κάπου στη μέση!

Είναι ο άντρας που θυμίζει τον μπαμπά σου, ο άντρας που μοιάζει με τον αγαπημένο σου star ή μήπως εκείνος με τον οποίον έλεγες πάντα πώς δεν θα μπλέξεις με τίποτα; Γούστα (μεγάλο κεφάλαιο ανοίγουμε κορίτσια, και δεν μπορεί να αναλυθεί μέσα σε μόνο ένα άρθρο)! Και ερχόμαστε στο γεγονός του άντρα που μας έχει στιγματίσει. Δεν είναι κατ' ανάγκη ο άντρας με τον οποίον έχεις περάσει χρόνια στο πλάι του. Αρκεί μόνο μια στιγμή για να νιώσεις την μαγεία της ανδρικής ύπαρξης! Και επειδή το ρητό που «πολυφοριέται» σήμερα λέει «άντρες πολλοί, αρσενικά λίγα», τι καλύτερο από τη γνώμη των γυναικών;

9 συντάκτριες, 9 διαφορετικές ιστορίες, 9 αφορμές για ν΄ αλλάξει η ζωή σου...

Κατερίνα Ιωακείμ

kate ioakeim info

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλεις έναν άντρα στη ζωή σου. Έχουμε ζήσει πολλά ξενύχτια με το τηλέφωνο στην ανοιχτή ακρόαση αναλύοντας καταστάσεις και συμπεριφορές. Έχουμε διαφωνήσει, ενθουσιαστεί, θυμώσει, γελάσει και εκνευριστεί πάνω σε αυτές τις συζητήσεις αμέτρητες φορές στη ζωή μας. Κάποτε είχα αποφασίσει πως δεν υπάρχει μία απάντηση στο αιώνιο ερώτημα που μας κράτησε ξύπνιες όλα αυτά τα βράδια. Ένας άντρας με φιλοδοξίες μπορεί να γίνει η έμπνευσή σου να κυνηγήσεις τα όνειρά σου. Ένας άντρας με ευαισθησίες θα σε κάνει να νιώσεις προστατευτική και ελεύθερη να ζήσεις τις ανασφάλειές σου. Ένας άντρας με χιούμορ, ένας άντρας που σε κάνει να γελάς -στα εύκολα και στα δύσκολα- θα σου δώσει χώρο να ανασάνεις. Ένας άντρας γενναιόδωρος στα συναισθήματά του, ένας άντρας που αγαπάει όσους αγαπάς, ένας άντρας ειλικρινής, ένας άντρας σαν τον μπαμπά σου, ένας άντρας να σε θέλει ακόμη κι όταν τριγυρνάς χάλι μες το σπίτι με τις παλιές πιτζάμες και τις κάλτσες με τα αρκουδάκια...Ένας άντρας να τα έχει όλα αυτά μαζί και να μην έχει κάποια «αλλά» να τα μηδενίζουν, άραγε υπάρχει; Καθόλου δεν με νοιάζει!

Μια ζεστή νύχτα καλοκαιριού κοιμήθηκε δίπλα μου ένας άντρας ο οποίος μέσα στον ύπνο του, αυθόρμητα, ενστικτωδώς, κάθε φορά που πλησίαζα στη μεριά του άπλωνε τα χέρια του να με αγκαλιάσει. Χωρίς να το ζητήσω, χωρίς καν να το σκεφτεί, κάθε φορά, και τις επόμενες νύχτες του καλοκαιριού και του χειμώνα, είχε πάντα μια αγκαλιά για μένα. Κάποιες φορές μέσα σε έναν ανήσυχο ύπνο, στη διάρκεια ενός εφιάλτη ή ενός αέναου κυνηγητού, όταν πλησίαζα με αγκάλιαζε και η αναπνοή του έβρισκε ξανά τον κανονικό της ρυθμό. Αυτός είναι ο άντρας της ζωής μου. Μια μεγάλη αγκαλιά γεμάτη αγάπη και ήρεμη αναπνοή. Χωρίς σκοπό και ανταλλάγματα. Αυθόρμητα. Ενστικτωδώς. Ένας άντρας να με αγαπάει και να ηρεμεί από την αγάπη αυτή.

Διονυσία Καλαποθαράκου

Post from idiomatism fbaudo

«Να είσαι ανεξάρτητη», «να έχεις ενσυναίσθηση», «να μάθεις να μοιράζεσαι», «να μην φοβάσαι να πεις την άποψη σου», «να στηρίζεις τους φίλους σου και να αφήνεις και τους άλλους να στηρίζουν εσένα», «να είσαι γλυκιά, όχι γλυκούλα», «να κάνεις χιούμορ, όχι να κοροϊδεύεις», «να ξεχνάς ό,τι χρειάζεται και να θυμάσαι ότι σε κάνει ευτυχισμένη», «να είσαι δίκαιη», «να γίνεσαι καλύτερη, όλοι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι»: δεν ξέρω αν ο μπαμπάς μου είναι ο άντρας της ζωής μου, ξέρω σίγουρα όμως πως είναι ο άντρας που με έκανε τη γυναίκα που είμαι σήμερα, με τα ελαττώματα και τα προτερήματά της. Και αυτός που με έμαθε να προσπαθώ για όλα και να αγαπάω ανιδιοτελώς. Σαν και εκείνον. Αυτός δεν είναι ο ορισμός του «σωστού άνδρα», άλλωστε; Του «σωστού ανθρώπου»; Και ο μπαμπάς μου είναι ολόσωστος. Εγώ όχι, αλλά προσπαθώ μπαμπά…

Κατερίνα Πατούλια

katiepatoulia

Ο άντρας που θέλω να αγαπήσουν οι κόρες μου: Ένας άντρας δυνατός, με μεγάλες αγκαλιές, τρυφερότητα και υπομονή σαν τον μπαμπά τους. Έναν άντρα που δεν το βάζει κάτω στις δυσκολίες, που είναι χαλαρός και yolo σαν τον μπαμπά της μαμάς τους. Έναν άντρα πεισματάρη και εργατικό σαν τον μπαμπά του μπαμπά τους. Έναν άντρα έξω καρδιά, που να λατρεύει και να φροντίζει τη γυναίκα του, σαν τον προπάππο τους. Έναν άντρα που θα τις αγαπήσει με τα ψεγάδια και τις ιδιαιτερότητές τους, έναν άντρα που θα τις κάνει να αγαπήσουν πέρα και πάνω απ’όλα τον εαυτό τους.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

natassasidirokastritou 109728768 585675982146642 3654800469726793907 n

Ο τέλειος άντρας; Πόσες γυναίκες αναρωτιούνται αν υπάρχει! Μήπως είναι ο άντρας που σε αγαπά, που σου προσφέρει ασφάλεια, που σε κάνει να νιώθεις βασίλισσα; Εκείνος που κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, που αλλάζει πάνες, που κάνει πίσω ακόμη κι όταν ξέρει πως έχει δίκιο, που σε κάνει να γελάς αλλά και να κλαις, που σ' αγκαλιάζει και χάνεσαι στα χάδια του, που σου μιλά γλυκά και σου χαμογελάει;

Ποιος είναι;

Είναι μήπως εκείνος που κλαίει απενοχοποιημένα, που θυμώνει αλλά έχει μάθει να κρατά την ψυχραιμία του, εκείνος που μέσα στα προβλήματα της καθημερινότητας δεν ξεχνά να σε εκπλήσσει με την συμπεριφορά του, είναι αυτός που λέει ΟΧΙ δίπλα στα δικά σου και πορεύεστε με την ίδια οπτική, είναι η καθαρή ματιά, ο ντόμπρος χαρακτήρας, ο άνθρωπος που δεν έχει δεύτερες σκέψεις, ο αλήθινός;

Ποιος είναι;

Είναι ο άνθρωπος που στέκεται βράχος σε κάθε τι που σε απασχολεί, που γίνεται και μάνα και πατέρας και αδερφός, εκείνος που σ΄εμπνέει, που σε κάνει να ονειρεύεσαι και να σκέφτεσαι αισιόδοξα; Εκείνος που ερωτεύεσαι ξανά και ξανά, που λατρεύεις να παθιάζεται και να πετυχαίνει, που σε συμπεριλαμβάνει πάντα στα σχέδια και στις σκέψεις του, που είναι πάντα εκεί (ακόμη και μακριά), που ξέρει να σε εξυψώνει και να σε κάνει πάντα να νιώθεις πως είναι το λιμάνι σου...Ναι αυτός ειναι... και τον βρήκα! Και είναι ο θησαυρός της ζωής μου! Υπάρχουν θησαυροί εκεί έξω, μ' ακούς; Για όλες αρκεί να δεις με τα μάτια της ψυχής...

Κατερίνα Μπούσιου

kat bousiou 90089937 211525136606823 7627394063291503048 n

Ο άντρας μου, ο φίλος μου, ο σύντροφός μου. Αυτός γιορτάζει σήμερα. Εκείνος που είναι και οι τρείς ιδιότητες ταυτόχρονα από την αρχή. Που δεν χρειάστηκε να λύσει γρίφους για να κατανοήσει, να κάνει υπερπροσπάθεια για να δείξει και να δειχθεί. Εντάξει, μπορεί λίγο στην αρχή όπως κάνουν όλοι. Αυτός που με κάνει να νιώθω, χωρίς πολλά πολλά την προστασία και την αγάπη. Αυτός που με τα απλά πράγματα σου υπενθυμίζει ότι έχεις κοντά σου όχι αυτόν που φαντάζει ο ιδανικός για τους άλλους, για τις κολλητές σου και τους γονείς σου, αλλά αυτός που σου ταιριάζει. Που θα κάνει το πιο απλό πράγμα στον κόσμο χωρίς να του το ζητήσεις. Που κατά βάθος είναι ένα παιδί που δεν έχει μεγαλώσει ποτέ (και μακάρι να μη το κάνει) και ας εκνευρίζει που τις περισσότερες φορές τα κάνει όλα άνω κάτω (και ουφ ποιος καθαρίζει τώρα). Και το πιο σημαντικό από όλα. Που τον θαυμάζεις. Για αυτά που σκέφτεται και για αυτά που είναι. Το μυαλό του και τις αρχές του. Τους στόχους του, ακόμη και τους φόβους του. Και μαζί με το θαυμασμό και αρκετό χιούμορ. Βάλσαμο για όλες τις μέρες και ώρες. Για όλα τα χρόνια στο forever together!

Νατάσσα Σχοινά

Post from natassa schoina cz3lqe

Keanu Reeves! Θα μου πεις, ναι, δεν είναι ένας άντρας που είναι δίπλα μου με φυσική παρουσία, αλλά καμία σημασία δεν έχει. Ούτε και τον επέλεξα με βάση την εξωτερική του εμφάνιση. Ο λόγος που ο Keanu μού άλλαξε τη ζωή βρίσκεται σε ένα και μόνο πράγμα: τη δύναμή του. Έχοντας εγκαταλειφθεί από τον πατέρα του όταν ήταν παιδί, έχοντας χάσει τον κολλητό του – River Phoenix-, έχοντας δει την αδερφή του να παλεύει με τη λευχαιμία, έχοντας βιώσει την απώλεια ενός παιδιού -με την τότε σύντροφό του, Jennifer Syme, η οποία, μάλιστα, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό, ο ηθοποιός παραμένει ένας από τους πιο γενναιόδωρους, ταπεινούς και γεμάτους αγάπη ηθοποιούς του Hollywood. Είναι αλτρουιστής, δοτικός, ήρεμος, σέβεται τις γυναίκες και εκπροσωπεί όλα όσα θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος. Παράδειγμα προς μίμηση. Για άντρες και γυναίκες.

Μαρία Ροδίτη

Post from roditimaria jdivz9

Πριν λίγες μέρες έψαχνα εναγωνίως για λογιστή. Έσπαγα το κεφάλι μου και σκεφτόμουν ποιος μπορεί να με βοηθήσει. Θυμήθηκα έναν αγαπημένο συμμαθητή μου από το σχολείο, τον οποίο είχα να δω από την αποφοίτηση του Λυκείου, και ο οποίος έχει πια το δικό τοιυ λογιστικό γραφείο. Σήκωσα το τηλέφωνο σχεδόν απελπισμένη, τον βρήκα και κανονίσαμε αμέσως συνάντηση. Η χαρά μας που συναντηθήκαμε από κοντά ήταν τεράστια. Είχαμε να βρεθούμε εννέα ολόκληρα χρόνια!

Καθώς μιλούσαμε, λοιπόν, ήρθε η κουβέντα στον παππού του. Μου εξιστόρησε πώς τον έχασε πριν λίγους μήνες, πόσο πολύ πάλεψαν οικογενειακώς για να μη φύγει και πόσο δίπλα του ήταν κι εκείνος. Θα μου πεις… Γιατί το λέω έτσι κι εκπλήσσομαι; Από τις συναναστροφές μου έχω καταλάβει πως για πολλά νέα παιδιά σήμερα -και δη αγόρια- ο παππούς και η γιαγιά είναι παραγκωνισμένοι. Είναι αυτοί που «έλα μωρέ, πόσο θα ζήσουν και τι να μας πουν; Την έζησαν τη ζωή τους». Και αυτό, ομολογώ, όταν το άκουγα πάντα στενοχωριόμουν.

Θέλεις που έχω μια γιαγιά 98 ετών και τη λατρεύω; Θέλεις ότι πάντα, από μωρό παιδί είχα μια ιδιαίτερη αδυναμία στους ηλικιωμένους ανθρώπους και με συγκινούσαν; Ο παλιός μου φίλος, ο καλός μου συμμαθητής, τον οποίο μετά από χρόνια ξαναβρήκα (και εύχομαι να μην ξαναχαθούμε), λοιπόν, με έκανε να ξαναπιστέψω στη γενιά μου και στις ευαισθησίες της. Αλλά με έκανε κυρίως να πιστέψω ότι τελικά τα αγόρια έχουν συναισθήματα και δεν φοβούνται να τα εκφράζουν. Και αυτό μόνο υπέροχο είναι. Mike, σε ευχαριστώ πολύ!

Χριστίνα Τσακιρίδου

Post from christyboo 7rd2xo

Σήμερα γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα του άντρα και μπορεί να έχω γνωρίσει αρκετούς (τόσο σε προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό επίπεδο) ωστόσο ο άντρας της ζωής μου θα παραμένει για πάντα ο μπαμπάς μου. Η αλήθεια είναι πως ακούγεται τόσο κλισέ όμως το εννοώ (και θα το εννοώ!) στο έπακρο. Από την ημέρα που γεννήθηκα μέχρι σήμερα 24 χρόνια μετά στέκεται βράχος δίπλα μου σε κάθε καλή, δύσκολη, κακή ή αγχωτική στιγμή. Με έχει στηρίξει έμπρακτα σε όλες τις φάσεις και με κάθε δυνατό τρόπο (οικονομικά, ψυχολογικά κ.ο.κ.). Παρόλο που κάθε γονιός θέλει το καλύτερο δυνατό για το παιδί του, ο μπαμπάς μου έκανε πάντα την υπέρβαση. Έδινε το 100% του όχι μόνο σε εμένα αλλά σε όλη την οικογένεια. Όχι γιατί έπρεπε, αλλά γιατί το ήθελε... Μπαμπά μου σε αγαπώ πολύ και εύχομαι να σε έχω δίπλα μου για πολλά χρόνια ακόμη... Γιατί να βρω άντρα σαν εσένα πολύ αμφιβάλλω....

Ιωάννα Τζανή

Post from ioanna tzani gpkn8p

Υπάρχουν κι εκείνοι οι άντρες που πραγματικά κάνουν την διαφορά... Έστω και μια τέτοια περίπτωση στη ζωή μιας γυναίκας αρκεί για να την κάνει να νιώσει ολοκληρωμένη και ευλογημένη που πέρασε ένας τέτοιος άνθρωπος από τη ζωή της. Ένας άνδρας που τιμά τον ρόλο του στην κοινωνία, σέβεται τη γυναίκα και προσφέρει ανιδιοτελώς βοήθεια όπου και όποτε μπορεί, ήταν πάντοτε το πρότυπό μου, και να που στάθηκα τυχερή και τον γνώρισα.

Μπορεί να μην υπήρξε ή να μην υπάρχει κάτι ουσιαστικό μεταξύ μας, ή να γνωρίζω πως για πολλούς λόγους το μέλλον μαζί του είναι κάτι που φαντάζει μη ρεαλιστικό, αλλά παρ’ όλα αυτά η γνωριμία μας και μόνο και οι στιγμές που μου χάρισε με στιγμάτισαν και με έκαναν να δω μια άλλη πτυχή του άντρα, που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να αναζητά.

Χωρίς να ζητήσει τίποτα, χωρίς να εκμεταλλευτεί και χωρίς να έχει κάποιο συμφέρον, με βοήθησε να καταλάβω πως υπάρχουν ακόμη άντρες στις μέρες μας που είναι γνήσιοι και δεν υποκρίνονται. Αυτός ο άνθρωπος προσέφερε μόνο καλό στη ζωή μου, και θα είμαι πάντα ευγνώμων που βρέθηκε στον δρόμο μου!

Αυτούς τους άντρες, ναι, αξίζει να τους γιορτάζουμε!

Info για να ξέρεις λίγα πράγματα για την Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών (International Men's Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου σε περισσότερες από 70 χώρες του κόσμου για να υπενθυμίζει τη συνεισφορά του άνδρα στον ανθρώπινο πολιτισμό και ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών. Η Παγκόσμια Ημέρα των Ανδρών , που δεν θα αργήσει η επίσημη αναγνώρισή της από τον ΟΗΕ, πρωτογιορτάστηκε στις 19 Νοεμβρίου 1999 στα νησιά Τρίνιδαδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής, με πρωτοβουλία του δρος Τζέρομ Τιλακσίνγκ.Η Παγκόσμια Ημέρα Ανδρών τιμά τα θετικά ανδρικά πρότυπα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:

3 πράγματα που όλες οι γυναίκες ευχόμαστε να καταλάβαιναν οι άντρες

5 πράγματα που δεν πιστεύεις ότι ένας άντρας αναζητά σε εσένα