Ο χρόνος μπορεί να δουλέψει υπέρ της σχέσης και όχι κατά

Ο χρόνος μπορεί να δουλέψει υπέρ της σχέσης και όχι κατά

H ψυχολόγος και σύμβουλος σχέσεων Έφη Κεραμιδά δίνει συμβουλές στα ζευγάρια για το πως να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή.

Παρατηρώ τα ζευγάρια όταν βρίσκομαι σε δημόσιους χώρους και μου κάνει εντύπωση ότι δεν επικοινωνούν! Σας έχει τύχει ποτέ Κυριακή μεσημέρι να δείτε ζευγάρια σε κάποια καφέ; Διαβάζουν εφημερίδες, μιλάνε στα κινητά, μιλάνε στους σερβιτόρους, αλλά δεν μιλάνε μεταξύ τους! Γιατί; Τι συνέβη και «χάθηκε η μαγεία;» Αυτοί οι άνθρωποι κάποτε ήταν πολύ ερωτευμένοι και ήθελαν πολύ ο ένας τον άλλον... Τώρα γιατί δεν ανταλλάσσουν ούτε μία ματιά, μία κουβέντα;

Όχι, δεν έχει να κάνει με τα χρόνια και την φθορά που φέρνουν. Έχει να κάνει με την προσπάθεια που καταβάλλει ο καθένας μας για να κρατήσει μία σχέση ζωντανή! Η καθημερινότητα σίγουρα κουράζει, αλλά οφείλουμε στον εαυτό μας να τον φροντίζουμε, να του παρέχουμε χαρά και ανάσες ευτυχίας.. Πάρτε λοιπόν τον σύντροφο σας και κάντε μία βόλτα πιασμένοι χέρι-χέρι, όπως παλιά. Δώστε ραντεβού σε κάποιο μέρος και νιώστε το καρδιοχτύπι των πρώτων ραντεβού. Κάντε εκπλήξεις και σπάστε την ρουτίνα... Προσπαθήστε να κρατήσετε την φλόγα της σχέσης σας δυνατή... Θα κάνει και σε σας καλό!