Είναι ο θυμός το νέο σεξ;

Είναι ο θυμός το νέο σεξ;

Όλο και περισσότερο στις σύγχρονες κοινωνίες οι άνθρωποι ζουν σε ένα περιβάλλον στρεσσογόνο, με καταπιεσμένα νεύρα και διαμάχες να αποτελούν μέρος της καθημερινής τους ρουτίνας.

Όπως σίγουρα θα θυμάστε, στο παρελθόν το σεξ ήταν αυτό ακριβώς που πουλούσε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όμως, σιγά σιγά με την ανάπτυξη των social media, της τεχνολογίας και την αποθράσυνση των ΜΜΕ o θυμός έρχεται να γίνει το νέο σεξ.

Τα πάντα γύρω μας προκαλούν θυμό. Ο τρόπος που πλασάρονται τα νέα στις ειδήσεις, τα reality, οι σειρές στην τηλεόραση, όλα έχουν μια δόση τσακωμού και ίντριγκας, ενώ σειρές στην Αμερική όπως το «Real Housewives», όπου γυναίκες πιάνονται κυριολεκτικά στα χέρια, σπάνε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης. Όσο για τα περιοδικά όλο και περισσότερο θέματα με τσακωμούς celebrities μπαίνουν στα εξώφυλλα.

Από την άλλη οι άνθρωποι πλέον δεν τσακώνονται σε πραγματικό χρόνο και πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά επιλέγουν να στείλουν κάποιο γραπτό ή ηλεκτρονικό μήνυμα, με αποτέλεσμα καθώς το γράφουν να νιώθουν όλο και περισσότερο αδικημένοι, να μην ξεσπούν και ο θυμός τους να συσσωρεύεται. Πως, όμως, θα βρείτε την ειρήνη σε έναν «νευριασμένο» κόσμο;

Κλείστε την τηλεόραση, ξεκουραστείτε, όταν έχετε νεύρα γυμναστείτε και κοιμηθείτε πριν βιαστείτε να τσακωθείτε, χρησιμοποιήστε το twitter, το facebοok και τα υπόλοιπα social media, καθώς και το κινητό σας, για «ελαφρές» συνομιλίες χωρίς διαμάχες και κόντρες και όταν εν τέλει έρθει η ώρα για έναν τσακωμό προτιμήστε μια face-to-face προσέγγιση.