Όλα τα dating trends του 2022

Τσακιρίδου Χριστίνα
Όλα τα dating trends του 2022

Οι νέες τάσεις που θα καθορίσουν τα ραντεβού μας αυτή τη χρονιά.

Κάθε καινούρια χρονιά φέρνει στη ζωή μας μια σειρά από νέες τάσεις: τάσεις μόδας, τάσεις γυμναστικής, food trends ακόμη και dating trends. Σίγουρα έχεις διαπιστώσει πως ο τρόπος με τον οποίο φλερτάρουμε και βγαίνουμε ραντεβού έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια.

Οι σχέσεις εν μέσω πανδημίας

Η πανδημία covid-19 και η κοινωνική αποστασιοποίηση μας έκαναν να στραφούμε ξανά στα dating apps, τα οποία έχουν αναμφίβολα την τιμητική τους στο ηλικιακό target group 20-35 ετών. Την ίδια ώρα οι έφηβοι επιλέγουν τα social media για να συνομιλήσουν και να εισαχθούν σιγά-σιγά στον κόσμο του flirt. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε πια για τις σχέσεις δεν είναι ο ίδιος και σίγουρα δεν είμαστε διατεθειμένες να ρίξουμε τα standards μας ή να κάνουμε κάτι με τον οποιονδήποτε. Η πλειοψηφία των γυναικών θέλει να βρει έναν γοητευτικό σύντροφο, με τον οποίο θα έχει κοινά ενδιαφέροντα, καλή επικοινωνία και χημεία.

Κακά τα ψέματα, ο φόρτος εργασίας σε συνδυασμό με τις λοιπές υποχρεώσεις μας αφήνουν πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση. Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες εξόδους και κοινωνικές συναναστροφές επομένως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εφαρμογές και το κινητό έχουν γίνει προέκταση του χεριού και….της καρδιάς μας. Aν ανήκεις στον κόσμο των singles, σίγουρα γνωρίζεις πως η Gen-Z έχει πλέον πολύ περισσότερες απαιτήσεις, είναι πιο απελευθερωμένη και τολμηρή στο ερωτικό παιχνίδι.

Ψάχνεις τον έρωτα της ζωής σου; Δες αν τα dating apps είναι η λύση

Η πορεία της πανδημίας μας ανάγκασε να βγούμε έξω από την ζώνη άνεσής μας και να υιοθετήσουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο κεφάλαιο dating και ερωτικές σχέσεις. Σύμφωνα με έρευνες η ψυχική υγεία αποτελεί no1 προτεραιότητα των αντρών και των γυναικών οι οποίοι μιλούν πιο ανοιχτά και χωρίς περιστροφές σε έναν υποψήφιο σύντροφο για το ταξίδι ψυχικής υγείας τους.

Ας δούμε όμως τώρα 5 dating trends τα οποία όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν…

Tα 5 dating trends που θα κυριαρχήσουν το 2022

via GIPHY

1) Ραντεβού χωρίς αλκοόλ (dry dating)

Τα τελευταία δύο χρόνια πολλοί άνθρωποι επανεκτίμησαν τη σχέση τους με το αλκοόλ. Σύμφωνα με την δημοφιλή εφαρμογή γνωριμιών και δικτύωσης Bumble στις γυναίκες το ποτό μεταβάλλει τις συνήθειές τους ακόμη και στα ραντεβού. Είναι ωραίο να είσαι νηφάλια και να θυμάσαι όλες τις λεπτομέρειες του πρώτου σας ραντεβού γι’ αυτό άφησε για λίγο στην άκρη το αγαπημένο σου ποτό και πες ναι στο dry dating.

2) Διστακτικό date

Είναι απολύτως λογικό και κατανοητό να ντρέπεσαι να συναντήσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο συνομιλείς κυρίως πίσω από μια οθόνη. Εν έτη 2022 οι singles αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω τους και στα ραντεβού, κάτι που οδηγεί σε μια απροθυμία να βάλουν τον εαυτό τους σε μια σοβαρή διαδικασία δέσμευσης.

via GIPHY

3) Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Είναι γνωστό πως στον έρωτα όλα επιτρέπονται. Ο έρωτας δεν κοιτά χρόνια ή φύλο. Μην κολλάς λοιπόν σε ηλικιακές διαφορές αφού το άλλο σου μισό μπορεί να είναι αρκετά χρόνια μικρότερος ή μεγαλύτερός σου. Το πιο σημαντικό είναι να κοιτάς το χαρακτήρα του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου. Στην τελική αν περνάς καλά μαζί του και είσαι ευτυχισμένη τι σημασία έχει πόσα χρόνια διαφορά έχετε;

4) Single για πάντα

Όσο λυπηρό κι αν ακούγεται, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να είναι single. O λόγος φυσικά κρύβεται στο ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που συνειδητοποίησαν πως περνούν καλά και με τον εαυτό τους, χωρίς να χρειάζονται σύντροφο ή κάποια μορφή δέσμευσης. Την ίδια ώρα ο covid-19 έκανε πολλούς ανθρώπους να γίνουν πιο εσωστρεφής και απόμακροι.

5) Αργά και σταθερά

Αυτή η τάση ξεκίνησε από την αρχή της πανδημίας και παραμένει κυρίαρχο trend μέχρι και σήμερα. Το ραντεβού με αργά και σταθερά βήματα ουσιαστικά σημαίνει πως οι άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο για να γνωριστούν καλά πριν αποφασίσουν αν θέλουν να πάνε το δεσμό τους στο επόμενο επίπεδο.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: