Αυτό είναι το γραπτό μήνυμα που δεν πρέπει (μα ποτέ!) να στείλεις στον σύντροφό σου

Ιωάννα Τζανή
Αυτό είναι το γραπτό μήνυμα που δεν πρέπει (μα ποτέ!) να στείλεις στον σύντροφό σου

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και αγχωτικό από αυτό το μήνυμα!

Δεν υπάρχει μήνυμα που να προκαλεί περισσότερο τρόμο και άγχος από εκείνο που περιέχει τις λέξεις: «Πρέπει να μιλήσουμε!». Είτε αποστέλλεται από φίλο, σύντροφο, συνάδελφο ή αφεντικό, αυτές οι τρεις λέξεις εμφανίζονται μπροστά μας σαν προμήνυμα... άσχημων πραγμάτων που θα ακολουθήσουν.

Και αν είσαι από τις γυναίκες που το κάνεις συχνά αυτό, μάθε ότι αυτό το μήνυμα είναι απαγορευτικό, ακόμα κι αν το θέμα για το οποίο θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον είναι εντελώς ασήμαντο, ή ακόμα και ευχάριστο.

Αν έχεις «σκοτεινές» πλευρές, αποκάλυψέ τες στον σύντροφό σου χωρίς φόβο

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να του στείλεις «Πρέπει να μιλήσουμε»

Μην απορείς. Θα σου τα εξηγήσω όλα! Όταν λαμβάνουμε ένα μήνυμα που μας κάνει να νιώθουμε αβεβαιότητα, αυτό αυτόματα μας προκαλεί άγχος, ειδικά σε μία εποχή που τόσο οι χωρισμοί όσο και... απολύσεις γίνονται μέσω τηλεφώνου! Για αυτόν τον λόγο, η διφορούμενη ή ασαφής επικοινωνία δεν είναι τίποτα λιγότερο από ψυχολογικό πόλεμο.


https://www.instagram.com/p/CcAQ4cXMSsL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Υπάρχει και επιστημονική εξήγηση... Η ψυχολόγος Linda Kaye υποστηρίζει ότι κάθε φορά που κάποιος λαμβάνει ένα τέτοιο μήνυμα «περιμένει να ακούσει το χειρότερο» και εξηγεί ότι η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στη γραπτή επικοινωνία είναι πάντα σημαντική και πρέπει να της δίνουμε τη δέουσα προσοχή.

Πέρα από αυτό, με το να στείλεις στον σύντροφό σου ένα μήνυμα στο οποίο τον ενημερώνεις ότι πρέπει να μιλήσετε, τον προετοιμάζεις! Δηλαδή, ακόμα κι αν έμαθες πως χθες μιλούσε με κάποια στα μπουζούκια ή είδες το πρωί στο κίνητό του κάτι που δε σου άρεσε, αν είναι ένοχος, θα φροντίσει να βρει μια καλή δικαιολογία μέχρι να βρεθείτε ή να διαγράψει από το κινητό του τα αποδεικτικά στοιχεία. Και τι θα έχεις καταφέρει με αυτό; Να βγεις χαμένη και να μην τον πιάσεις απροετοίμαστο - όπως όλες θέλουμε να κάνουμε για να τσεκάρουμε αντιδράσεις!

Οι εναλλακτικές επιλογές

Γι' αυτό, λοιπόν, αν δεν... κρατιέσαι και μέσα σου βράζεις, ή ακόμα κι αν θέλεις να του ζητήσεις να χωρίσετε, κάνε λίγη υπομονή μέχρι να τον δεις από κοντά. Ζήτησέ του να πάτε για έναν καφέ ή να περάσεις από το σπίτι του, χωρίς να αναφέρεις κάτι περισσότερο.Ή, εναλλακτικά, μπορείς να μπεις κατευθείαν στο «ψητό» και να του πεις ότι θέλεις να μιλήσετε, αναφέροντάς του το θέμα. Το σημαντικότερο είναι να είσαι σαφής και να μην το αφήσεις να σκέφτεσαι το χειρότερο ή να έχει όλη την ημέρα άγχος μέχρι να έρθει η ώρα να βρεθείτε.

Στην περίπτωση, βέβαια, που τον υποπτεύεσαι για κάτι, ο δρόμος είναι ένας: του το λες από κοντά και σε στιγμή που δεν το περιμένει! Κανένα μήνυνα, κανένα τηλέφωνο. Το θέμα είναι να δεις την αντίδρασή του εκείνη τη στιγμή. Τα μάτια και η γλώσσα του σώματος λένε πολλά - αν όχι όλα. Φέρσου έξυπνα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς να σταματήσεις να προκαλείς ανούσιους καυγάδες με τον σύντροφό σου

Έχεις βρει το άλλο σου μισό; 10 σημάδια που θα σε βοηθήσουν να το καταλάβεις